Krever prinsipiell avgjørelse om knockoutloven

Lederen for Vestfold idrettskrets vil vite hvilke lovnader de borgerlige partiene har gitt i forhold til den såkalte knockoutloven.

Leder i Vestfold Idrettskrets vil ha en prinsipiell avgjørelse om knockout-loven

Se video: – En vanskelig situasjon for klubben, sier Rolf Gunnar Haagensen.

– I mine øyne må Norges Idrettsforbund ta opp saken på prinsipielt grunnlag og drøfte den med Kulturdepartementet og regjeringen, sier lederen for Vestfold idrettskrets Rolf Gunnar Haagensen.

Haagensen referer til problemene Boksegruppa i Tønsberg-kameratene har kommet opp i.

Les også:

NRK.no fortalte mandag at Det internasjonale amatørbokseforbundet (AIBA) krever at hjelmen kastes i bokse-NM i Tønsberg til våren.

I Norge må bokserne bruke hjelm på grunn av den såkalte «knockoutloven». Utfallet av saken kan i verste fall ende med at norske utøvere hindres i å bokse i utlandet.

– Prinsipielt får vi da en avklaring på om loven blir endret, eller om den blir stående. Jeg håper behandlingen ender med en løsning.

Mellom barken og veden

Lederen for idrettskretsen har i dag derfor tatt personlig kontakt med Norges Idrettsforbund for at klubben skal få så rask tilbakemelding om saksbehandlingen som mulig.

Han mener bokseklubben står mellom barken og veden.

– De har helt klart kommet opp i en vanskelig situasjon, sier Haagensen.

Han kommer til å orientere styret i idrettskretsen allerede tirsdag ettermiddag.

– Ingen besluttende myndighet

Verken mandag eller tirsdag har det lyktes NRK.no å få tak i idrettspresident Børre Rognlien om saken.

Presseansvarlig i Norges Idrettsforbund, Martin Hafsal, skriver i en sms til NRK.no:

«Spørsmålet om beskyttelse av norske boksere er regulert gjennom knockoutloven og tilhørende forskrift. Konkrete vurderinger i lys av dette foretas av knockoutnemnda, som er oppnevnt av Kulturdepartementet og faglig sammensatt. Idrettsstyret har ingen besluttende myndighet på dette området og skal derfor heller ikke behandle ønsker om dispensasjoner fra bestemmelsene. Norges Bokseforbund må forholde seg til Kulturdepartementet i dette spørsmålet».

Boksere som bruker hjelm under NM i Tønsberg - kan bli utestengt av det internasjonale bokseforbundet. Men reglene i Norge er klare - de KREVER bruk av hjelm i mesterskapet.

Se mandagens TV-sak på NRK1: – Håper de tar til fornuften, sier formann i arrangørklubben Tønsberg-Kameratene Per Christian Hestnæs.