NRK Meny
Normal

«Husk, du skal dø»

Da han ble alvorlig syk bestemte han seg for å gi ut musikken sin. Det var nå eller aldri.

Pål-Andrè Rauan

ENDELIG: Etter å spilt mange år i bandet til broren har Pål-André Rauan endelig sluppet egen musikk.

Foto: Linn Udnes / NRK

Som sagt, så gjort. Denne uka slapp Pål-André Rauan under artistnavnet "Memento Mori" debutsingelen "Till Death Do Us Part".

Siden 2005 har Rauan, ifølge han selv, levd trygt og godt i skyggen av sin bror Arne-Johan Rauan bedre kjent som Bellman. Etter å ha vært en del av brorens band i så mange år betyr det mye å slippe debutsingelen.

– Det er godt å nå endelig gi ut eget materiale, sier Rauan.

Fikk hastverk

I 2007 ble Rauan alvorlig kreftsyk og var døden nær. I dag er han friskmeldt, men sykdommen har fått han til å reflektere mer over livet og døden. Noe som gjenspeiles i artistnavnet hans, «Memento Mori», som betyr «Husk, du skal dø».

– Det er det ikke alle som tenker på, men det ble veldig viktig for meg da jeg ble syk å tenke over at man er ikke her evig og derfor er det viktig å gjøre det man har lyst til mens man ennå er her.

Sykdommen fikk dermed Rauan til å raske litt på. Han forteller at han fikk hastverk med å få gitt ut sin egen musikk da han ble friskmeldt, i fare for at det kanskje kunne bli for sent om han ventet lenger.

Er musikken preget av det du har oppleve?

– Ja det er den. Jeg lager masse mollstemt musikk, og også tekstene handler om alvorlige temaer, sier Rauan.

Debutsinglen "Till Death Do Us Part" handler om liv og død og det å skulle forlate sine kjære. Noe Rauan tenkte mye på da han var syk.

Blir det mer musikk fra deg nå?

– Det gjør det så absolutt. Det kommer flere singler utover, og også et album etter hvert. Nå gir jeg meg ikke med det første, avslutter Rauan.