NRK Meny
Normal

Krangler om løyver

Politikerne i Tønsberg krangler om administrasjonens sommeravgjørelser.

Øl
Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix

Etter at utestedene Harbour og Esmeralda fikk lov til å arrangere jazz-kvelder med skjenking på brygga, krangler politikerne om hvem som burde ha avgjort det.

Krf mener politikerne burde ha avgjort saken, mens Høyre mener det var riktig at administrasjonen avgjorde saken.

 

 

Mange debatter om Sjøbodtorget

Gruppeleder for Krf Øyvind Oppegård mener saken er spesiell:

- Bystyret har vært involvert i en debatt rundt Sjøbodtorget i flere år.

- Det har endt opp i flere vedtak over flere år som har sagt at Sjøbodteatret skal flyttes vekk fra torget, med den forutsetning at det skal ikke være stengt for fri ferdsel på torget og det skal heller ikke være skjenking her.

- Da mener jeg og flere andre politikere at her bryter administrasjonen med de politiske vedtakene som er fattet, sier Oppegård.

- Politisk vurdering

Krfs gruppeleder mener altså det burde vært en politisk vurdering, og ikke en administrativ vurdering om de to utestedene skulle får lov til å arrangere jazzkvelder og skjenke alkohol på plassen mellom de to byggene.

Ettersom det ikke har skjedd, er Oppegård krass i sin kritikk av administrasjonen i kommunen.

Før bystyret tok sommerferie, ønsket blant annet Tønsberg-listens Kristen Ringvold å minske administrasjonen i kommunens makt, månedene politikerne har sommerferie.

- Blåser saken opp

Men denne saken mener Ringvold at Oppegård blåser opp, og påpeker at det er administrasjonen som behandler skjenkesaker i Tønsberg.

- Det er en helt unødig markering om en sak som egentlig ikke er en sak. Det skal være fri ferdsel; det er alle enige om, men de strekker alt for langt sine særstandpunkter når det gjelder skjenking i forhold til hva bystyrets flertall hele tiden har ment, sier han.

Heller ikke fungerende ordfører i Tønsberg, Petter Berg fra Høyre, er enig med Oppegård i hans kritikk av kommuneadministrasjonen.

- Her har administrasjonen sitt på det tørre. De har holdt seg innenfor de reglementer og fullmakter de har, sier Berg.