NRK Meny
Normal

Luftfartstilsynet konkluderer neste uke

– Foreløpig jobber vi med kartlegging for å danne oss et bilde av hvordan dette kan ha skjedd, sier securityinspektør i Luftfartstilsynet, Stig Morten Aune.

Stig Morten Aune

Luftfartstilsynet har i dag inspisert Sandefjord lufthavn Torp.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Luftfartstilsynet, sammen med politi, representanter fra KLM og Torp, har i dag inspisert lufthavnen, med mål om å prøve å finne ut hvordan en 17 år gammel gutt klarte å komme seg inn på området og inn i hjulbrønnen på et KLM-fly.

Det var i går morges at en 17 år gammel gutt fra Larvik ble funnet død i en hjulbrønn i et KLM-fly i Amsterdam. Gutten tok seg inn på flyplassområdet og krøp opp i hjulbrønnen før flyet fløy fra Torp 06.15.

Sjekker sikkerheten

Luftfartstilsynet har i dag intervjuet og snakket med aktørene som er involvert, lufthavna, politiet, flyselskap og det innleide vaktsselkapet, for å kartlegge hva som har skjedd.

– Vi har kommet hit for å foreta en del undersøkelser og få fakta på bordet. Vi vil i løpet av neste uke trolig ha klarhet i hva som har skjedd, sier Aune.

Spørsmål luftfartstilsynet søker svar på om sikkerheten er god nok, og det på sikt er mulig å lære av hendelsen slik at ikke det skjer igjen.

– Kan denne saken føre til endring i sikkerhetsrutinene ved flyplassene i Norge?

– Det er for tidlig å si for oss. Vi må først danne oss et bildet av hva som har skjedd, og deretter oppsummere, sier Aune.

Aune ønsker ikke å kommentere om det finnes noen teorier på hvordan gutten har kommet seg inn til flyet.

Er sikkerheten på Torp god nok?

– Vi kikker nå på den biten, hva som kan ha skjedd og ikke skjedd. Vi kommer med en konklusjon på dette i løpet av neste uke, avslutter Aune.