NRK Meny
Normal

– Kanskje får jeg kaka tilbake i ansiktet

Kongen i statsråd godkjente fredag sammenslåingen av Andebu, Stokke og Sandefjord kommuner. Det skal markeres på lørdag, men Andebu-ordføreren er klar over at ikke alle nødvendigvis feirer sammenslåingen.

Bjarne Sommerstad

HVERDAG: – Håpet er at innbyggerne skal ha den samme hverdagen de alltid har hatt, eller bedre, også etter sammenslåingen, sier Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad. (arkivbilde)

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Klokken 11.30 lørdag blir det delt ut kaffe og kaker i Andebu sentrum, Stokke sentrum og på torget i Sandefjord.

– Om en feirer eller syns det er vemodig, så er det en markering av en utvikling og noe nytt, sier ordføreren i Andebu, Bjarne Sommerstad (Sp).

– Så du regner ikke kun med klapp på skuldra i morgen?

– Hvem vet, kanskje får jeg kaka tilbake i ansiktet, sier han med et smil og fortsetter:

– Jeg vet godt at ikke alle er så glade for at vi skal slå oss sammen med to andre kommuner. Men hadde vi ikke hatt konstruktiv kritikk, tror jeg heller ikke vi hadde fått det til.

Ingen vei tilbake

1. januar 2017 er SAS-kommunene slått sammen til en kommune, og ordføreren innrømmer at han selv syns det er vemodig å tenke på det.

– Nå er det endelig. Nå er det ingen vei tilbake, og jeg må si at jeg har vært litt spent i dag. Det er litt vemodig, men det er slik utviklingen er, sier han.

De har kommet langt, men er langt fra ferdig med arbeidet, skal vi tro ordføreren.

– Nå er vi nødt til å jobbe beinhardt for å ha den nye kommunen på plass til 1.1.2017. Det er utrolig mange ting som skal etableres og settes i system. En helt ny organisasjon skal sys sammen, sier han.