NRK Meny
Normal

Kom uten kongekrone

Kongen hadde verken kongekappe eller kongekrone på hodet, men barna i Støa barnehage i Svelvik var klare i sin konklusjon: kongen var fin.

HM Kong Harald besøkte Svelvik på sin ferd til Vestfold i dag.

Barna i Støa barnehage i Svelvik hadde forberedt seg til kongebesøket med tegninger av kongen, norske flagg og prinsessekroner på hodet.

Før kongen kom i en lang, svart bil lurte barna på om kongen ville ha på seg kongekappe med stjerner på og krone på hodet. Noen av dem trodde han kom til å være skallet med litt grått hår på sidene og at han ville komme på kongestol.

– Det har vært kongesommerfugler i magen. Barna forbinder kongen med en eventyrfigur, så det er spesielt spennende for dem å se ham i virkeligheten, sier barnehageansatt Birgit Thorvaldsen.

Sang for kongen

H.M Kong Harald ble ønsket velkommen av ordfører John Lislelid, fylkesmann Erling Lae og politimester Johan Brekke.

Barnehagen viste frem en utstilling om FORUT, barnehagens prosjekt for å hjelpe barn i andre land. Barna fortalte kongen om arbeidet og fremførte to sanger for ham.

Forventningene om hva kongen ville synes om sangen var også store.

– Vi øvde i stad og det gikk kjempebra!

– Han kommer til å si hipp hurra!

Kongen hadde ikke på seg kappe eller krone, men barna var uansett enige i en ting.

– Kongen var fin!

Svelvikskolen

Etter stor debatt og omlegging til ny skolestruktur som innbefattet nedleggelse av to barneskoler i kommunen, arbeider Svelvik kommune nå aktivt med å bygge opp om en felles kultur og utvikling for alle skolene som har fått navnet «Svelvikskolen».

Etter barnehagebesøket dro kongen videre til Tømmerås skole og Svelvik ungdomsskole for å treffe elever som fortalte hvordan de medvirker i kommunale planprosesser.

På Svelvik ungdomsskole fikk kongen høre om elevenes valgfag «Omsorg for andre» og gruppa som arbeider for å bygge et godt skolemiljø.

Fra Svelvik til Hof

Etter Svelvik-besøket dro kongen og hans følge til innlandskommunen Hof der representanter for idrettslag, rideklubb, 4H, speidergruppa, korpset, gospelkoret, superklubben og ungdommens kommunestyre viste fram sine aktiviteter.

Arrangementet fant sted i Hofhallen og Kultursalen, og en rekke mennesker hadde møtt fram.

HM Kong Harald i Hof

Det ble behov for paraply også i Hof da kongen og hans følge kom til Hof for å treffe barn og ungdom.

Foto: Henrik Bøe / NRK