NRK Meny
Normal

Fristen gikk ut i dag

Nøtterøy kommune oppfordret innbyggerne til å klippe hekker og trær som henger utover veien innen dagen i dag.

Tor Arne Morken står foran hjullasteren.

Busker og trær kan vokse utover veier og hindre sikt. I dag har Nøtterøy kommune startet arbeidet med å klippe busker maskinelt for å bedre trafikksikkerheten. (Her langs Semsveien)

Foto: Helena Rønning / NRK

Kommunen tar saken i egne hender når innbyggerne unnlater å klippe busker og trær som henger utover kommunale veier og hindrer sikt.

– Det blir gjerne ikke så fint som om du hadde klipt med saks, men det er effektivt. Det går raskt og man får i alle fall sikt, sier driftsleder for vei og park i Nøtterøy kommune, Tor Arne Morken.

Klippingen er altså en del av trafikksikkerhetsarbeidet.

– Det gjøres for å bedre sikten. Vi skal gjøre det litt mer forutsigbart å ferdes langs veien, forklarer Morken.

Les også:

– Håper mange har gjort det selv

En hjullaster med et frontmontert klippaggregat brukes i klippearbeidet. Kommunen startet tirsdag, og skal fortsette til litt ut i oktober på veier hvor det er behov for det.

– Vi hadde en annonse i avisen hvor vi ga folk en frist, frem til i dag, til å ta saksen fatt og klippe hekken sin. Vi håper mange har gjort det, men det er gjerne en del som ikke får gjort det, sier Morken.

– Blir noen sinte når dere klipper hekken eller treet deres?

– Vi gir dem en sjanse til hvis vi ser en fin hekk og de ikke har gjort jobben selv, men stort sett tror jeg folk flest syns det er greit at vi tar det. Resultatet blir ikke så aller verst.

Les også: