Møtte ikke opp til Magnus (4) sin bursdag

Nesten ingen av kameratene i barnehagen kom i bursdagen til fire år gamle Magnus.

Bursdagskake
Foto: /colourbox.com / /colourbox.com

Fire år gamle Magnus sitter på fanget til mamma Line i hagen i Tønsberg. Magnus hadde gledet seg ekstra mye til bursdagen denne sommeren. For første gang skulle han ha selskap hjemme med alle vennene i barnehagen som gjester.

– Det er ikke sikkert barna visste de var invitert til bursdag.

Line, mor

– Hvor mange kom, spør mamma Line.

– 2, svarer Magnus.

– Hva synes du om det?

– Dumt.

-Trist

Moren reagerer på at mange foreldre ikke svarte på invitasjonen, og flere barn som hadde sagt ja, møtte ikke opp da dagen kom. Seks-syv familier ikke svarte på invitasjonen, ifølge Line.

Familien er hjemme i hagen i Tønsberg noen dager etter bursdagen, og mamma Line forteller om planleggingen av fireårsdagen til sønnen Magnus.

– Vi sendte ut invitasjonen før barnehagen sluttet for at så mange som mulig skulle komme. Det var selvfølgelig noen som skulle på ferie, det må man regne med når det er bursdagsfeiring i fellesferien, men jeg synes det er trist, sier Line.

– Da bursdagen startet kom det en del spørsmål fra Magnus. Han savnet dem han var forberedt på at skulle komme, selv om han syntes det var veldig hyggelig med de to som var her. Han hadde mye følelser og tanker etterpå.

Magnus og Line forteller om bursdagen.

– Dårlig folkeskikk

Storesøster Thea på åtte år synes synd på lillebroren som fikk så få gjester.

– Jeg så han ble veldig lei seg. En sa han skulle komme, men kom ikke likevel. Kanskje han dro på stranda, det var så varmt vær, men mamma skrev jo at vi har vannslange.

Men det er nok ingen av fireåringene som sviktet avtalen. Line mener foreldrene har utvist dårlig folkeskikk ved å ikke gi beskjed.

– Dette dreier seg om foreldrene. Det er ikke sikkert barna visste de var invitert til bursdag, og jeg har prøvd å forklare til Magnus at det ikke er vennene hans sin skyld.

– Andre voksne i barnehagen med fireåringer vet hvor mye de gleder seg til en sånn dag.