Klare for sin 13 strake NM-finale

Larviks håndballjenter er ikke overraskende klare for
sin 13. strake NM-finale etter en nokså komfortabel seier over Nordstrand i kveld.

Linn Jørum Sulland

Larviks håndballjenter er klare for nok en NM-finale etter at de vant over Nordstrand i Bjørnholthallen i Oslo i kveld. Linn Jørum Sulland ble toppscorer. Arkivfoto.

Resultatet av kampen, som ble spilt i Bjørnholthallen i Oslo, endte på 27-17.

I NM-finalen venter enten Oppsal eller Halden, som spiller ekstraomganger.

Romjulshåndball i Oslo Spektrum har blitt en vane for Larvik-spillerne. Foruten tapet mot Byåsen i 2007, har vestfoldslaget innkassert alle NM-titlene siden 2003.

Dette er 19. gang laget har tatt seg til en NM-finale.

Smått dramatisk start

Onsdag startet det riktig nok smått dramatisk for det seiersvante laget.

Nordstrand gikk opp i 3-1-ledelse, og Larvik svarte med å ta timeout allerede etter fire minutter.

Det så ut til å fungere, for de påfølgende 14 minuttene vant Larvik 9-1. Gjestene kunne gå til pause med 15-10-ledelse.

Linn Jørum Sulland toppscorer

I annen omgang hadde Larvik god kontroll og sikret finalebilletten uten å anstrenge seg all verden.

Linn Jørum Sulland ble toppscorer med sju mål for gjestene, som vant 27-17.

Serietreer Oppsal har gått videre fra de to siste cuprundene via ekstraomganger, og onsdag måtte Oslo-klubben til spilleforlengelse nok en gang.

Nyopprykkede Halden kjempet godt på bortebane, men slapp inn 22-22-målet helt på slutten.