NRK Meny
Normal

Klaget på tap av førerkort

En mann i slutten av 40-årene ble dømt til fengsel og fratatt førerkortet etter å ha vært skyld i at en kvinne ble ufør i en trafikkulykke. Nå har han klaget på tap av førerkortet.

Mannen i slutten av 40-årene ble i Sandefjord tingrett i september i år dømt til 30 dagers fengsel og fratatt førerkortet i en periode på ett år. Årsaken var uaktsom forbikjøring på E18 ved Fokserød i Sandefjord i januar 2014.

Forbikjøringen førte til at mannen kolliderte med to møtende biler.

Alvorlige skader

Kvinnen i den siste bilen ble påført omfattende skader. Siden ulykken har hun vært 100 prosent sykemeldt i halvannet år og er for øyeblikket 60 prosent sykemeldt. NAV har foreløpig gitt henne en uføregrad på 30 prosent.

Den skadde kvinnen har forklart at hun aldri har opplevd lignende smerter. Etter kollisjonen satt benet hennes fast i døren og kvinnen hadde pusteproblemer. I tillegg hadde hun et åpent brudd i armen og knuste albueledd.

Tingretten dømte også mannen til å betale saksomkostninger på 12 000 kroner og oppreisningserstatning til kvinnen på 75 000 kroner.

Risikerte å miste jobben

Mannen anket dommen til Agder lagmannsrett. Årsaken var at tap av førerretten kunne føre til at han mistet jobben.

Etter en fallulykke er mannen avhengig av bil på grunn av bevegelsesproblemer. Mannen har problemer med å komme seg til og fra jobb uten bil.

Lagmannsretten har tatt hensyn til mannens begrunnelse for å klage på dommen, men vektla imidlertid at mannens uaktsomhet under kjøring forvoldte betydelig legemsbeskadigelse.

Lagmannsretten har derfor fradømt mannen retten til å kjøre bil i en periode på åtte måneder.

Mannen må også avlegge ny førerprøve.