NRK Meny
Normal

Kjemper om keeperplass

En 24-åring fra Drammen ønsker å danke ut to av verdens mestvinnende håndballspillere gjennom tidene.

To av verdens mest berømte håndball-spillere kan ende på benken - på grunn av en 24-åring fra Drammen. I morgen starter elite-serien i håndball for kvinner - og stor-favorittene i Larvik - har en spennende nykommer på laget.

Meritterte målvakter i Larvik står utrygt til hvis Alma Hasanic klarer å vinne utfordringen om bakerste plass på banen.

I dag starter håndballserien for kvinner.

Kampen om keeperplassen i Larvik blir knallhard.

Cecilie Leganger og Lene Rantala får konkurranse av 24 år gamle Alma Hasanic som kom til Larvik fra Glassverket før årets sesong.

Vil lære

Hasanic gleder seg til å lære av veteranene og ønsker seg så mye spilletid som mulig. Hun berømmer mottakelsen hun har fått i Larvik.

– Det har vært helt, helt fantastisk - en drøm som har gått i oppfyllelse. Jentene og klubben har tatt meg kjempegodt imot, og for meg er dette en helt ny verden.

24-åringen mener erfaringa til hennes eldre kolleger er gull verdt.

– Hvis jeg kan bli bedre enn de to, da tror jeg ikke det finnes en målvakt som kan slå meg, sier hun.

Alma Hasanic i LHK-målet ved seriestart

Alma Hasanic er klar til å gjøre seg fortjent til posisjonen i Larvik-målet.

Foto: Rune Jensen / NRK

Spilletid?

Målvaktutfordreren regner ikke med så mye spilletid med det første.

– Men jeg er fast bestemt på å fortsette som før, å gjøre mitt beste. Er jeg god nok kommer jeg forhåpentligvis mer til, tror Hasanic.

Hasanic sier det er en betydelig utfordring å kjempe mot kollegaene.

– Det er to utrolig dyktige målvakter. Selv om de er oppi årene har de rutinene på plass, så det blir nok en knallhard jobb.

– Har fått det vi trodde

Trener Ole Gustav Gjekstad er fornøyd med den nye keeperen.

– Alma har kommet veldig godt inn i det, selv om hun har hatt noen skader og måttet ta det litt pent. Vi har også fått inn en veldig fin type inn i gjengen, sier han til NRK.no.

Gjekstad mener de har fått den målvakta de trodde de skulle få. Hun har stått alle kampene siden hun kom, men Hasanic skal få avlastning etter hvert.

– Det blir nok litt mindre spilletid for henne, men det vil nok fortsatt være mye. Lene er forhåpentligvis klar igjen snart og Cecilie er det nå, sier LHK-treneren.

Ole Gustav Gjekstad

Treneren har mye positivt å si om tiden med 24-åringen i mål. Spilletid blir det nok av, tror han.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Helt annet nivå

Livet består nå av trening og håndball for drammensjenta. Hun kjenner at forandringen er stor etter at hun kom til Larvik.

– Alt er veldig profesjonelt, og dette er jobben min. Det blir på et helt annet nivå nå, så jeg har fått en aha-opplevelse, mener hun.

Nå er hun klar for å vinne serien med sin nye klubb. Men Hasanic savner jevnbyrdige motstandere mot LHK.

– Det er synd at serien ikke har noe overraskelsesmoment og kamp om førsteplassen. Sånn det er nå troner Larvik på topp hvert år, mens resten kjemper om de lavere plasseringene.

Alma Hasanic i LHK ved seriestart

Hasanic utfordrer ikke bare erfarne målvakter. Hun retter også skyts mot de andre lagene i serien, og vil at konkurrentene skal gjøre førsteplasseringen litt mer spennende.

Foto: Rune Jensen / NRK