NRK Meny
Normal

Kjell Rune Sellin: – Bildene viser at det er onside

SANDEFJORD (NRK): Både angrepsspilleren og sandefjordtreneren mener de ble frarøvet to poeng i Tromsø.

Kjell Rune Sellin i blå drakt på trening i Sandefjord i dag.

SKUFFET: – Jeg var helt klar på at det var mål, så annulleringen føltes helt uvirkelig, sier Kjell Rune Sellin til NRK mandag formiddag.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Jeg opplever at det er mål. Bildene viser at det er onside, sier sandefjordspiller Kjell Rune Sellin etter søndagens kamp mot Tromsø.

Sandefjord så ut til å ha fått en viktig 2-0-scoring i bunnoppgjøret da dommerteamet plutselig gjorde helomvending før Tromsøs avspark. Dommer Ola Hobber Nilsen diskuterte først med linjedommeren før målet ble annullert på grunn av offside.

– Vi må bare kjøre på videre, men dette kan bli avgjørende for oss senere. Vi blir frarøvet to poeng, helt klart, sier Sellin til NRK.

Også Sandefjord-trener Lars Bohinen reagerte på avgjørelsen. Han spekulerte i at dommerteamet så situasjonen på storskjerm før annulleringen.

Sellin

SITUASJONEN: Jean Alassane Mendy (foran keeper) skyter og Kjell Rune Sellin styrer ballen i mål fra bakre stolpe. Tromsø-kaptein Simen Wangberg er bakerste Tromsø-forsvarer til venstre i feltet.

Foto: TV 2

– Må ta en beslutning

Etter kampen forklarte Nilsen at både han og linjedommeren hadde en magefølelse om at målet ble feilaktig godkjent. Han avviste også at dommerteamet så situasjonen på storskjerm før annulleringen.

Dommeren fikk spørsmål fra pressen om det er riktig å annullere et mål på en magefølelse.

Lars Bohinen i rød SF-jakke.

HAR LAGT INN PROTEST: – Vi mener vi har en sak, sier Lars Bohinen, som ikke syns det skal tas en slik avgjørelse på grunn av en dårlig magefølelse.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Nei, det er ikke det. Gjennom en hel kamp har man mange vurderinger, og derfor bruker man teamet, kommuniserer sammen og finner en beslutning. Noen ganger er det riktig, noen ganger er det «gærent», men vi må ta en beslutning der og da, sa han.

Opp til NFF

Sandefjord-trener Lars Bohinen sier han har en vond klump i magen etter søndagens kamp, og klubben har lagt inn protest mot annulleringen av 2-0-målet.

– Vi føler fortsatt at vi kom hjem fra Tromsø med to poeng for lite. Dette var sårt tiltrengte poeng, sier Bohinen til NRK mandag.

Han håper nå at Norges Fotball Forbund (NFF) ser saken slik han selv ser den, og ønsker at målet ikke annulleres.

«Vi ber om at det annullerte målet blir stående rettmessig slik det først ble dømt, og at sluttresultatet blir stående med 2 mål til SF og 1 mål til TIL», heter det i klagen fra Sandefjord Fotball.

– Jeg ser for meg at vi enten bare får tilsendt målet og vinner 2-1, eller at vi starter kampen igjen på 2-0, og spiller ferdig, sier Bohinen.

Han ser på en omkamp som en urettferdig løsning.

– Å starte på 0–0 er en gavepakke til Tromsø, så det føler jeg blir helt feil.