NRK Meny
Normal

Karoline jager mannen på dør og skremmer barn og voksne

Unger kommer langveisfra for å besøke halloweenhuset til Karoline Ørpen i Holmestrand.

Karoline Ørpen

HEKS: Karoline Ørpen elsker å kle seg ut på halloween og skremme både barn og voksne. – Det er gøy å få være litt gal en gang i året, sier hun.

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

– Da jeg fikk en ny nabo måtte jeg advare ham. Jeg sa at enten måtte han slukke lysene i huset eller kjøpe inn mengder av godteri, forteller Karoline Ørpen og ler.

Halloweed i Holmestarnd - Karoline ørpen

SKJELETTER: Hagen til Karoline er full av skjeletter, gjenferd og spøkelser

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

Karoline Ørpen elsker halloween og barn både frykter og elsker å komme på besøk.

– Det kommer 100 - 150 barn hit hvert år. Foreldre kjører barna hit for at de skal få oppleve huset mitt og når de først er her, ringer de på dørene i hele nabolaget, forklarer Ørpen.

Ørpen ler mye når hun forteller om planene for årets halloween. I flere år har hun ventet på at været skal være bra nok til at hun kan severe en helt spesiell "middag" ute i hagen.

– Jeg pynter et festbord og inviterer de som kommer på besøk. Det blir "oppkast" og "blod" på menyen, forteller hun.

Halloween - Holmestrand - Karoline Ørpen

FESTBORD: Bordet er pyntet til halloween-fest ute i hagen. De som tørr å sette seg ned får ingen vanlig servering.

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

"Tante gjenferd"

Karoline Ørpen har tatt fri fra jobben for å få tid til å pynte huset og hagen. Skjeletter og hodeskaller skal plasseres ute i hagen sammen med edderkopper, blod og andre skumle gjenstander. Også et "gjenferd" har fått plass i trærne.

– Ungene synes det er skummelt å ringe på hos meg for de vet aldri helt hva som møter dem. Og når de går, puster de ut og tror de slapp unna, men da kommer tanta mi og skriker etter dem. Jeg kaller gjenferdet tanta mi, forklarer Ørpen.

I hagen henger det mange gjenstander i trærne og går du inn i hagen risikerer du at både skjeletter og edderkopper kommer krypende. Karoline Ørpen skal være heks i år, mens mannen rømmer huset.

– Han får ikke lov til å se på TV, for lyset fra TV-en kan ødelegge for effektene, så han synes det er best å ikke være hjemme.

Skremmer de store barna

Halloweed i Holmestrand - karoline ørpen

HALLOWEEN-EFFEKTER: Hver krok og krik i hagen til Karoline Ørpen er fylt med skremmende effekter.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Karoline Ørpen fryder seg når hun klarer å skremme voksne og de store ungene.

– Jeg har jo mange skumle effekter og mye skummel lyd med fæle skrik og babygråt, og når de større ungene er her og spør etter godteri løper jeg etter dem med torturredskaper og skremmer dem. De vet at jeg gjør det, men svetter like mye hver gang.

Men det er ikke bare barn som blir skremt.

– En voksen mann, en pappa som var her med noen barn, ble så redd meg at han falt over rosebusken min og ødela den, forteller Karoline og ler.

Hun er ikke redd for å være barnslig og har godkjenning fra barna.

– Jeg spurte akkurat min 15 år gamle datter om jeg burde slutte med dette, men da så hun oppgitt på meg og sa at det var helt uaktuelt, forteller Karoline Ørpen.