NRK Meny
Normal

Kappkjørte før kollisjon

To unge menn i 20-årene kappkjørte på Helgerødveien på Tjøme søndag formiddag. Så frontkolliderte den ene av dem med en tredje bil. To personer ble kjørt til sykehus etter ulykken.

To biler frontkolliderte på Tjøme søndag 8. mai 2016

Det har vært et kraftig sammenstøt mellom de to bilene, som møttes front mot front på Tjøme.

Foto: Peder Gjersøe

Alle nødetatene rykket ut til Tjøme ved 11-tiden søndag formiddag. To biler hadde frontkollidert. Tre personer ble skadd kollisjonen.

Søndag kveld opplyser Sykehuset i Vestfold at en person fikk moderate skader og er fortsatt på sykehuset. De to andre ble letter skadet og er utskrevet fra sykehuset.

Forut for kollisjonen skal to biler ha kappkjørt sydover på Helgerødveien. Den ene bilen traff en bil som kjørte nordover, der satt en 50 år gammel kvinne og hennes datter på 19 år. Datteren ble kjørt til sykehuset, sammen med føreren av den andre bilen, en mann på 22 år.

Kjørte uten førerkort

Den andre bilen involvert i kappkjøringen ble kjørt av en mann på 21 år, han er kjørt til legevakten for utvidet blodprøve, fordi det er mistanke om bruk av narkotika, skriver politiet i Vestfold på Twitter. Førerkortet hans er beslaglagt.

– 22-åringen som kjørte den andre bilen, har ikke førerkort, men det blir tatt blodprøve av ham også, fordi han var årsak til ulykken, sier operasjonsleder Jon Kristian Johnsrud hos politiet i Vestfold.

Førere anmeldt

Begge de to kappkjørerene er anmeldt, men ifølge operasjonslederen er det vanskelig å si hva slags straffereaksjon de to kan vente seg. Det kommer an på resultatet av blodprøvene, men det kan bli alt fra bøter til en straffesak som går for retten, mener han.

– Vitner på stedet har ringt oss og vi har pratet med flere på stedet som forteller om uansvarlig kjøring fra disse to bilene som kappkjørte. Det er vanskelig å si hvor lenge de har kappkjørt, det er en forholdsvis trafikkert vei, sier Johnsrud.

Rett over klokken 1230 melder politiet på Twitter at bilbergere er på stedet.