NRK Meny
Normal

Ønsker et bredere mangfold

Captain Credible feiret sin 210 turnedag på Breidablikk ungdomsskole torsdag. Han spiller elektronika med hjemmesnekra instrumenter fordi han vil bevise at alle kan ha det gøy med elektronikk og at barn må få et bredere mangfold innenfor musikk.

Captain Credible vil fremme elektronisk musikk.

Se video: Captain Credible spiller elektronisk musikk for ungdomsskolene.

– Det er viktig for alle uttrykksformer for kunst og kultur og ha mangfold. Jeg tror at kunsten er viktig ikke bare for seg selv, men for samfunnet som en helhet, sier engelsk-norske Daniel Lacey-McDermott, også kjent som Captain Credible.

Showet hans er fylt av elektroniske duppeditter, lysshow og hjemmesnekra roboter som spiller tromme med sugerør og spisepinner.

– For å spille denne type musikken trenger jeg ganske spesifikke instrumenter. Det går ikke an å kjøpe. Kjøper man instrumenter så blir man påvirka i den kreative prosessen av de valgene som er tatt av dem som har laget instrumentene, sier han.

Captain Credible i aksjon

HJEMMELAGD: Daniel Lacey-McDermott bruker hjemmelagde instrumenter på scenen.

Foto: William L. Kirkevold / NRK

Positiv respons

Sammen med tekniker Robin Barstow, reiser de både innenlands og utenlands med dette showet for å vise hva elektronisk musikk er.

Lacey-McDermott påpeker at responsen fra publikum ofte er som forventet.

– Man pleier å få positiv respons. Mye fliring. Den vanligste kommentaren folk sier er ofte «Jeg liker egentlig ikke slik musikk, men dette var veldig kult».