NRK Meny
Normal

Kan bli hedret for arbeidet med SAS-kommunene

Stokke-ordfører Erlend Larsen (H) er blant navnene som nomineres til Årets kommuneprofil 2015.

Ordfører i Stokke kommune, Erlend Larsen

Ordfører i Stokke Erlend Larsen er én av fem personer som er nominert til Årets kommuneprofil 2015.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Det er veldig gøy å få anerkjennelse for dette arbeidet. De færreste vet hvor mye arbeid som ligger i denne prosessen, sier Stokke-ordfører Erlend Larsen

Larsen som har vært ordfører i Stokke siden 2011 er nominert for å ha vært drivkraft i kommunereformens første sammenslåing. Det er Kommunal Rapport som kårer Årets kommuneprofil.

– Drivkraften min hele tiden har vært å få på plass bedre tjenester for innbyggerne i Stokke, sier Larsen.

Kommunevåpnene til de tre kommunene.

DRIVKRAFT: Larsen er nominert for sitt arbeid med den nye SAS-kommunen.

Foto: Bildemontasje/NRK

Finalistene i år er en ordfører, en fylkesråd, to rådmenn og en omsorgssjef. Én er fra Nord-Norge og fire fra ulike deler av Østlandet.

Finalistene er ledere og politikere som har utmerket seg i løpet av året. Kriteriene er at de har oppnådd resultater utenom det vanlige, skriver Kommunal Rapport på sine nettsider.

Må omstille seg

6. februar overleverte Stokke, Andebu og Sandefjord sin søknad om å bli nye Sandefjord kommune til kommunalminister Jan Tore Sanner (H). 24. april ble søknaden godkjent i statsråd.

Larsen forteller at den største utfordringen fremover blir å få samkjørt tre politiske og administrative organisasjoner under ett. Han mener alle må omstille seg og tenke nytt.

– Det er nok mange som tenker at vi skal fortsette sånn som før, men oppbygging av en ny kommune krever at vi tenker nytt.

Gudrun Haabeth Grindaker som er påtroppende rådmann i nye Sandefjord kommune, og prosjektleder for sammenslåingsprosessen er også en av de fem kandidatene til prisen. Vinneren offentliggjøres 9. desember.