NRK Meny
Normal

Kan bli kuttet med flere titalls prosent

Bompengeavgiften på E18 gjennom Vestfold kan bli enda lavere enn det fylket selv har bedt om.

E 18 i Vestfold og Ketil Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tror på en ny bompengereform, og kutt i bompengene på E 18 gjennom Vestfold.

Foto: Fotomontasje NRK/NTB

Slik blir det i hvert fall hvis samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen får det som han vil.

– Vi jobber nå for å få på plass en bompengereform, og har fått en god del grønne lys fra våre samarbeidspartnere på Stortinget, sier Solvik-Olsen til NRK.no.

Mandag begynte statsråden på en kjøretur fra Stavanger til svenskegrensa ved Ørje for å se på veistandarden. Torsdag stanset han i Vestfold.

– Når vi får på plass lavere rente og får redusert administrasjonskostnadene, så gir det også rom for å sette ned bompengesatsene. Hvor mye det blir, det gjenstår å se. Men vi snakker nok om noen titalls prosent. Da vil det kanskje være lavere enn det Vestfold har bedt om, forklarer Solvik-Olsen.

For mange holder ikke fartsgrensen

Ketil Solvik-Olsen

Samferdselsministeren mener det er mange som kjører fortere enn 80 km/t på nye E 18 mellom Tønsberg og Sandefjord.

Foto: Arild Eskeland

Tidligere i sommer ble ny firefelts E 18 mellom Tønsberg og Sandefjord åpnet over tre måneder tidligere enn planlagt, men fartsgrensa ble satt så lavt som 80 km/t til tross for at den er 110 km/t nord for Tønsberg. Det er en god grunn til å beholde 80-grensa en stund til, sier statsråden.

– Det er nok mange som synes at veien er så god at vi burde hatt høyere fartsgrense allerede, men det handler litt om manglende midtrekkverk noen steder, det handler om at elektronisk skilting ikke er på plass og at grøntområdene ikke er ferdig beplantet som de skal, sier Solvik-Olsen og legger til:

– Og da er det både med tanke på trafikksikkerheten, med de manglende rekkverkene, men også at det av og til vil være folk som er fysisk nær veibanen, at vi er føre var og har en lavere fart enn det veien egentlig kan ha.

– Er det mange som ikke overholder fartsgrensen?

– Det er for mange som ikke overholder fartsgrensen. Men jeg har kjørt strekningen en del ganger, og det er veldig mange som ligger i 80 og respekterer den fartsgrensen som er der. Det setter jeg pris på, avslutter Solvik-Olsen.

Bli med på kjøretur på nye E18 mellom Tønsberg og Sandefjord

SE VIDEO: Bli med på kjøreturen Sandefjord-Tønsberg-Sandefjord – på to minutter