Kan bli Årets ildsjel

Siden han var tolv år gammel har Fredrik Sørbø vært aktiv i Sande Kraftsport Klubb. Nå, ti år senere, kan han bli kåret til Årets ildsjel under Idrettsgallaen på Lillehammer i januar.

Fredrik Sørbø

Styrkeløft trenger mer publisitet, mener Fredrik Sørbø, nestleder i Sande Kraftsport Klubb og fylkesvinner av Årets ildsjel.

Foto: Privat

Lagleder, trener, styremedlem og dugnadsarbeider. 22 år gamle Fredrik Sørbø er nestleder i Sande Kraftsport Klubb og liker å hjelpe andre.

Det er noe folk har fått med seg, og nå er han én av 19 fylkesvinnere som kjemper om å vinne prisen Årets ildsjel.

Fredrik Sørbø

- Jeg ser på alle idretter som noe bra å drive med, sier Fredrik Sørbø.

Foto: Privat

– Jeg har vært med lenge, helt siden jeg var tolv år gammel. Blant annet har jeg vært lagleder for de fleste NM og vært på EM og VM som lagleder, sier Sørbø.

I ti år har han vært aktiv i styrkeløftklubben i Sande. En klubb han forteller har lange og fine tradisjoner.

Godt samhold

– Vi har et veldig godt miljø, og det er litt sånn at man blir bitt av basillen når man først kommer inn i styrkeløft, sier ildsjelkandidaten.

Han forteller om et sterkt samhold i klubben, og at alle er med på å heie hverandre frem. Den positive holdningen har han også selv, noe han tror kan være årsaken til at han har blitt stemt frem som Vestfolds kandidat.

– Selv om det til tider kan gå i feil retning, er det viktig å holde motet oppe, sier styrkeløfteren.

Les også:

Vil bety mye

Skulle han ende på scenen og bli Årets ildsjel under Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag 9. januar, vil det være viktig for idretten han holder på med, sier Sørbø.

– Kanskje kan det sette styrkeløft i et bedre lys sett i forhold til fotball og de idrettene som folk flest kjenner til.

Fredrik Sørbø

- Det er viktig å tenke positivt, sier Fredrik Sørbø.

Foto: Privat

Han forteller at det sjelden er noe å se eller høre om sportsgrenen, og trekker frem at det har vært VM i helgen uten at de store mediene har vist veldig mye interesse.

I januar blir det kanskje annerledes. Da kan 22-åringen få muligheten til å gi styrkeløft et ansikt under Idrettsgallaen. Likevel er Sørbø mest opptatt av at den som blir Årets ildsjel må være en verdig vinner.

– Jeg ser på alle idretter, hver gren, som noe bra å drive med, understreker han.

Fem finalister

Totalt har juryen til Årets ildsjel vi fått inn 400 nominasjoner, og fem av dem ender som finalister.

– Det er gøy å lese om alle de engasjerte ildsjelene der ute. Alle gjør en fantastisk innsats slik at andre barn og unge opplever idrettsglede og mestring hver eneste dag, sier juryleder Kjetil André Aamodt på nettsiden til Årets ildsjel.

I løpet av neste uke blir de fem finalistene overrasket av en idrettskjendis med beskjed om at de er i finalen. Kanskje tropper det opp en kjendis på døren hos Fredrik Sørbø i Sande Kraftsport Klubb.