– Jukset til seg 100 000 kroner i ulovlig pokerspill

Nå henges han ut på internett med navn og bilde etter å angivelig ha merket kortene i ulovlige pokerturneringer.

Poker

Spilleren skal ha merket kortene. (illustrasjonsbilde)

Foto: BERTRAND LANGLOIS / AFP

Dette er en storstilt svindelsak med flere hundre involverte ofre.

Pokerspiller

Mannen, som er i 30-årene fra Vestfold, ble nylig tatt for å jukse i flere pokerlag rundt om på østlandet de siste månedene.

Kilder NRK har snakket med i pokermiljøet bekrefter at mannen er ekskludert fra fremtidige turneringer og spill i pokerklubber.

Oppdaget i Skien

Det skal ha vært etter et ulovlig arrangement i Skien at pokermiljøet begynte å bli oppmerksomme på kortmerking. De så at kortene fra knekt til ess var merket, og andre klubber rundt om på Østlandet ble varslet.

Spilleren skal ha laget hakk på kanten forskjellige steder på kortet.

– Svindleren kunne ut ifra hakkenes forskjellige plasseringer på kortet vite hva andre personer satt med på hånden, sier en NRK snakker med som ønsker å være anonym.

Et hakk midt på kortsiden viste for eksempel at motstanderen satt med et ess på hånden.

Les også:

Tatt i Oslo

Da han i slutten av oktober spilte poker på en «klubb» i Oslo, hadde driveren fått beskjed om de markerte kortene i Skien.

Også andre klubber hadde i mellomtiden funnet merkede kort og i Tønsberg skal flere av kortstokkene ha blitt merket.

Mannen i 30-årene var en av få spillere som har vært på de stedene det er observert merkede kort. Fram til kvelden i Oslo hadde mannen, ifølge kilder NRK har snakket med, hatt oppsiktsvekkende, stabile og utrolig gode resultater over lang tid.

Den kvelden ble han konfrontert med mistanken mot ham.

– Han innrømmet alt og la kortene på bordet, for å si det sånn, sier mannen NRK har snakket med.

Les også:

Utestengt

Han forteller at mannen i 30-årene i en periode tapte penger i såkalte "cash games". Han opparbeidet seg etter hvert noe gjeld til andre spillere i miljøet og fikk etter hvert bedre og bedre plasseringer.

Da inntektene økte skal han ha begynte å spille «cash game» igjen. Han fikk inn gode penger fram til han ble tatt i Oslo.

– Jeg har bare tapt noen få tusenlapper til han, men totalt sett dreier det seg om en storstilt svindelsak med flere hundre involverte ofre. Han har svindlet til seg opp mot 100 000 kroner.

– Han sa han hadde dårlig råd og måtte ty til juks. Pokermiljøet i Norge i dag er ikke slik som i ville vesten med ess i ermet. Tvert imot, majoriteten er ærlige folk med integritet, så denne spilleren er utestengt for godt, sier mannen NRK har snakket med i pokermiljøet.

Hengt ut på nett

Et nettsted som skriver om pokernyheter, identifiserer mannen i 30-årene med navn og bilde.

Artikkelens innhold har fått delte reaksjoner i kommentarfeltet, noen mener nettstedet går for langt, andre antyder at det er på sin plass.

NRK har prøvd å komme i kontakt med mannen i 30-årene uten å lykkes.