Jotun fabrikker
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Jotun-saken

Oppsummert

Agder lagmannsrett har frifunnet to tiltalte, mens to ble dømt da ankene deres i korrupsjonssaken i Jotun ble behandlet i Agder lagmannsrett. I alt seks personer har vært tiltalt i saken, som ble varslet av en av Jotuns leverandører i mai 2012.

 • Avviste anke fra korrupsjonsdømte

  Høyesterett har enstemmig avvist anken til to korrupsjonsdømte i Jotun-saken. I lagmannsretten ble en tidligere leder i 50-årene dømt til 3 års fengsel, mens en tidligere bedriftsleder i 70-årene ble dømt til 1 år og 8 måneder i fengsel.

 • To dømt i Jotun-saken

  Agder lagmannsrett har frifunnet to tiltalte, men to andre ble dømt da ankene deres i korrupsjonssaken i Jotun ble behandlet. Den ene av de to ble dømt til fengsel i tre år, den andre til fengsel i 18 måneder, melder Sandefjords Blad.

 • Frifunnet i Jotun-saken

  To personer ble frifunnet for korrupsjon i Jotun-saken i Agder lagmannsrett. I tingretten fikk de henholdsvis et års fengsel og 90 dagers fengsel. To andre fikk fengselsstraffer i lagmannsretten, skriver Sandefjords Blad.

 • Ny runde i korrupsjonssak

  – Vi finner at de tiltalte utvilsomt er skyldige, sier dommer Erik Holth. Kort tid etter at juryen i Agder lagmannsrett frifant fire forretningsmenn for korrupsjon i Jotun-saken, satt fagdommerne kjennelsen til side. Nå blir det ny runde i retten.

 • Frifinnelse ble kortvarig

  Juryen i Agder lagmannsrett frikjente de fire korrupsjonstiltalte i Jotun-saken tirsdag, men fagdommerne satte juryens frifinnelse til side. De fire står tiltalt i forbindese med at en tidligere mellomleder skal ha fått varer og tjenester verdt over to millioner kroner som gjenytelse mot at firmaer fikk oppdrag for Jotun. Nå venter en ny behandling av saken i lagmannsretten, skriver Sandefjords Blad.