NRK Meny
Normal

– Raneren har kledd seg tykk

Politiet beskriver mannen som ranet Handelsbanken i Sandefjord i ettermiddag som en tynn mann med tykke klær. De ønsker tips i saken.

Ran i Sandefjord.

Overvåkningsbilde fra banken.

Foto: Overvåkningsbilder.

Bilder fanget opp av bankens overvåkingskamera viser at raneren er en spedbygd mann mellom 20 og 30 år. Politiet antar at han hadde flere lag med ytterklær på seg.

Cirka klokka 12.45 torsdag fikk politiet melding om ran i Handelsbankens lokaler i Thor Dahlsgate i Sandefjord. Operasjonsleder Jan Birger Raastad sier til NRK.no at raneren var bevæpnet.

Ran på 30 sekunder

– Bankens ansatte fulgte rutinene og ga mannen penger da han ba om det, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken til NRK.no.

Han legger til at hele ranet var over på 30 sekunder.

– Ingen ble fysisk skadet i banklokalet, og vi tar nå hånd om våre ansatte, sier Sæthre.

Løp fra stedet

– Etter ranet løp han vekk fra stedet i retning Bjerggata, opplyser Raastad i politiet.

Vestfold politidistrikt har torsdag ettermiddag oppsøkt flere adresser og flere personer har vært inne til samtaler med politiet.

Politiet bekrefter at gjerningsmannen fikk med seg kontanter fra ranet, men ønsker ikke å uttale seg om størrelsen på ransutbyttet.

Ran i Sandefjord.

Raneren på vei ut.

Foto: Overvåkningsbilde

Politiet er bevæpnet

Folk i banken skal ha observert noe som lignet en pistol, og politiet har derfor fått tillatelse til å bevæpne seg i jakten på raneren.

Et politihelikopter og tilgjengelig bakkemannskap er satt på saken. Politiet søker også med politihunder, blant annet i området rundt Preståsen.

For å sikre seg spor, skal også bankens overvåkingskameraer gjennomgås grundig.

Ønsker tips

Raneren skal være cirka 180 centimeter høy, iført grå genser, blå treningsbukse med hvite striper. Mannen snakket østlandsdialekt og bar på en svart sekk.

Politiet ønsker ytterligere tips om observasjoner som er gjort i nærheten av banken i det aktuelle tidspunktet, og om observasjoner av personer som kan passe til signalementet.

Ran i Handelsbanken i Sandefjord.

Handelsbanken på Brygga i Sandefjord.

Foto: Henrik Bøe / NRK