NRK Meny
Normal

Store styrker leter etter skudd-desperado

Store politistyrker og politihelikopter leter etter en gjerningsmann etter at tre personer ble skutt ved Badeparken i Sandefjord sentrum.

Video Tre personer skutt i Sandefjord

Se video: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag.

Siste: Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen etter skyteepisoden i Sandefjord tidligere i dag. Politiet har grunn til å tro at personene som tidligere i dag ble skutt i Sandefjord ikke var tilfeldige ofre.Tilstanden er kritisk for to av de tre ofrene etter skudd-dramaet i Sandefjord.

Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt fikk 10.45 melding om at tre personer var skutt i Badeparken i Sandefjord.

Badeparken i Sandefjord ligger ved en populær park midt i byen. Rett ved Park Hotell og Hjertnes kulturhus. Badeparken er et krysningspunkt i Sandefjord, og ifølge vaktmester i Folkets hus, Morten Strand var det mye folk i parken da skuddene falt, skriver VG.

Det er også kjent som et samlingssted for et belastet miljø.

– Vi har fått inn mange tips, og vi har også fått inn tips på navngitte personer som vi nå sjekker ut, sier Kjetil Egelie, som er politiinspektør i Vestfold, og som nå er i Sandefjord sentrum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politi i Sandefjord

Politiet har sitt inn alt tilgjengelig mannskap, og jakter nå på gjerningsmannen.

Foto: Philip Hoffgaard / NRK

Skutt i hodet og brystet

Det var to menn og en kvinne som ble skutt.

Kommunikasjonssjef Merete Bugsett Lindahl ved Sykehuset i Vestfold fortalte til NRK.no at kvinnen ble skutt i hode og bryst.

– Kvinene er fraktet til Ullevål Universitetssykehus. Mannen er skutt i ryggen. Han er også fraktet til Ullevål universitetssykehus. Ifølge sykehuset klokken 13.30 skal tilstanden til begge være kritisk.

Den tredje, en mann, er skutt i brystet. Han vil fortsatt være innlagt ved Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. Hans status er stabil, men han har alvorlige skader. Mannen er utenfor livsfare.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skudd Sandefjord

Politiet i Sandefjord har bevæpnet seg.

Krangel mellom flere

Politiet kan bekrefte at de har mottatt opplysninger om at det har vært en krangel mellom en person som svarer til beskrivelsene av gjerningsmannen og rusmiljøet i Badeparken for kort tid tilbake.

Mannen skal deretter ha gått hjem for å hente en 22 kalibers revolver.

– Mannen er i 60 årene eller eldre. Han hadde på seg mørk vinterlue med klaffer og blå ytterjakke. Mannen kan være bevæpnet. Han hadde en mindre grå/hvit hund med seg, sier kommunikasjonsrådgiver i Vestfold politidistrikt, Torgny Alstad.

Badeparken i Sandefjord ligger ved en populær park midt i byen. Rett ved Park Hotell og Hjertnes kulturhus.

Låste skolen

Byskolen i Sandefjord ligger like ved åstedet, og personalet tok alle barna inn og låste dørene etter skyteepisoden.

– Barna er inne og skolen er låst, sa rektor ved Byskolen i Sandefjord, Øystein Selnes til NRK.no.

Ifølge rektoren skal ikke barna ha sett noe av hendelsen.

Skolen åpnet igjen like før klokken 14. Det er 285 barn ved skolen i trinnene 1. til 7. Foreldre kan nå hente barna. SFO blir på skolen som normalt.

– Ikke farlig

Politiet forstår at publikum kan være engstelig, men politiet har ingen grunn til å tro at gjerningspersonen er farlig for publikum.

– Vi har vært i kontakt med skolene i området for å holde ledelsen ved skolen oppdatert om politiets arbeid med hendelsen. Enkelte skoler har valgt å oppfordre elevene til ikke å oppsøke sentrum av Sandefjord, sier Alstad.

– Ikke ta kontakt med gjerningsmannen

Politiet i Vestfold har satt alle tilgjengelige ressurser inn på å finne gjerningspersonen. I forbindelse med skyteepisoden ber politiet om tips fra publikum.

– Vi ber eventuelle vitner om ikke ta kontakt med gjerningspersonen, men varsle politiet eller møte opp på Sandefjord politistasjon, sier Alstad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.