NRK Meny
Normal

Hedret mormoren sin i Vestfoldsendinga

Da Jakob Semb Aasmundsen ikke fikk dra hjem til jul, ble mormorens håndskrevne brev en god trøst.

Jakob Semb Aasmundsen var juletregjest i Vestfoldsendinga torsdag 3. desember. Han fortelte bakgrunnen for brevet han hadde med seg.

HØR HELE INTERVJUET: Selv om julen ble tøff uten familien, ble året i Frankrike en positiv opplevelse for ham.

Hver ukedag frem mot jul får NRK Vestfoldsendinga besøk av kjente vestfoldinger som har en historie de ønsker å dele.

Torsdag var det Jakob Semb Aasmundsens tur. Han liker å ta for seg folks fordommer og fikk reaksjoner for sin 17. mai-tale i Tønsberg, der han startet med å si at han var feminist, ateist og homofil.

Under følger historien han valgte å dele med Vestfoldsendingas lyttere torsdag morgen.

Fikk ikke dra hjem til jul

Juletregjestene skal ta med seg en ting som representerer historien de har lyst til å fortelle. For Aasmundsen var det et to år gammelt brev fra mormoren sin.

– Da jeg var på utveksling i Frankrike for to år siden, kommuniserte jeg med min kjære mormor via håndskrevne brev hele året. Det var litt spesielt å være der, særlig rundt jul. Vi fikk ikke lov til å dra hjem, og da ble det spesielt godt med brevene fra mormor. Hun skrev om helt hverdagslige ting, og det var deilig, sier han.

Aasmundsen forteller at de to har et spesielt bånd, og at de nå er naboer. Det var ikke mangel på positive ord da han skulle beskrive mormoren sin på radio.

– For meg er mormor symbolet på raushet, snillhet og omtanke. Jeg bruker henne som en pekepinn for hvordan jeg skal være, sier han.