NRK Meny
Normal

Inspirerer til aktivitet

– Det er viktig at barn og unge med funksjonsnedsettelser ser mulighet til å kunne drive med aktiviteter, sier Bjørn Lauritzen i Vestfold idrettskrets.

Aktivitetsdag

AKTIVITETSDAG: Noen av de unge som var med på Vestfold idrettskrets aktivitetdag på tirsdag.

Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

– Mange av barna som har fysiske funksjonsnedsettelser er veldig ofte lite aktive. Aktivitetsdagen vår er en anledning til å vise at barna kan drive med forskjellige aktiviteter hvis de selv har lyst, forklarer Bjørn Lauritzen, leder av Vestfold idrettskrets.

Tirsdag arrangerte idrettskretsen aktivitetsdag for barn og unge med funksjonsnedsettelser i samarbeid med Norges idrettsforbund, Nav hjelpemiddelsentral og ergoterapeuter i Vestfold.

Mistet benet – lot seg ikke stoppe

– På disse dagene tilrettelegger vi aktiviteter til barna med funksjonsnedsettelser, slik at de får en mestringsfølelse. Videre ønsker vi også at de kommer inn i idretten og blir med i idrettslag senere.

Bjørn Lauritzen

VIKTIG: For Bjørn Lauritzen i Vestfold idrettskrets er det et mål at barn med funksjonsnedsettelser får mestringsfølelse.

Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

Og én av dem som kanskje inspirerte mest til akkurat det, var Jon Ivar Sandhaugo. Han er på landslaget i langrenn for funksjonshemmede.

– Det er veldig fint å få vist at det finnes muligheter for å holde seg i aktivitet selv om man ikke er 100 prosent funksjonsfrisk. Jeg vil vise at ting er mulig, sier han.

Sandhaugo mistet nemlig det ene benet etter en sykehustabbe i 2007, men har ikke latt seg stoppe av den grunn.

– Jeg er fra Valdres og er født med ski på beina. Derfor drev jeg med dette før jeg ble skadet. Skigåing var noe jeg følte jeg mestret.

Jennifer og Berit

BESTEVENNER: – Det er veldig gøy, sier Jennifer. Hun og bestevenninna Berit koser seg på aktivitetsdag.

Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

Vil arrangere hvert år

Fatima Al-Amili var med lillebroren sin på aktivitetsdagen.

– Det er flott å få være med og se at alle andre bruker rullestol, og ikke bare han. Det er nyttig. Han liker det og gleder seg til å være med på aktivitetene her.

Lauritzen sier at idrettskretsen kommer til å arrangere aktivitetsdagen hvert år framover.

– Det er fordi vi ser at barna som deltar er glade for dette, og gleder seg til det.