NRK Meny
Normal

Vil ha Gaupen som styreleder

Under årsmøtet i Larvik Håndballklubb i kveld foreslår valgkomiteen et helt nytt styre. Redningsmannen Harald Gaupen er innstilt som ny styreleder.

Harald Gaupen

STYRELEDER: Harald Gaupen er en av personene som sørget for at Larvik Håndballklubb holdt hodet over vannet. Nå innstilles han som styreleder av valgkomiteen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi har sett etter personer som både har lyst, tid, kunnskap og interesse. Oppdraget vårt var å sette et helt nytt styre på beina, sier leder i valgkomiteen, Tom Eknes, til NRK.

Jippi lekeland pengesluk

FEILSATSING: Jippi lekeland var en feilsatsing og pengesluk for LHK.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

En stor sponsortabbe, feilsatsing på Jippi lekeland og dårlig økonomisk styring førte til et negativt driftsresultat på 9,76 millioner kroner i 2014, som sendte LHK inn i alvorlige økonomiske problemer og klubbens eksistens var lenge usikker.

Klubben hadde imidlertid suksess med en innsamlingsaksjon der målet var å få inn fem millioner kroner i frisk kapital.

Må vente med å ta over vervet

Konstituert daglig leder, Harald Gaupen, var en av suksessfaktorene for at LHK besto. Nå vil klubben altså ha Gaupen som styreleder.

– Det er jo også for å ivareta en del av det som har skjedd, som Gaupen har fått veldig god innsikt i. Han kan ivareta dette på en best mulig måte, sier Eknes.

I og med at Gaupen for tiden er engasjert som daglig leder, kan han ikke ta over styreledervervet før han har funnet sin erstatter.

Nytt styre var ønske fra flere hold

Valgkomiteen innstiller Oddbjørn Hagen som nestleder og det er Hagen som blir fungerende styreleder inntil Gaupen er fri til å ta over.

Hagen er en del av Treschow-systemet, som var en av aktørene som spyttet inn penger for å redde klubben. Tom Eknes vil ikke si om det var et krav fra Treschow å få en person inn i styret, men sier at det fra flere hold var ønske om et helt nytt styre.

– Flere aktører, blant annet sponsorer, har slik jeg oppfatter det sagt at skal de være med, må et nytt styre på plass. Og det får vi nå hvis innstillingen blir vedtatt, forklarer Eknes.

Om det nåværende styret ikke har vært kompetente nok, vil ikke Eknes uttale seg om.

– Alle satte sine plasser til disposisjon, og med tanke på prosessen som har vært og ønskene om et nytt styre, har det vært naturlig å skifte ut alle, sier Eknes.