NRK Meny
Normal

Ingen vil snakke med politiet

Mobiltelefonene til den tiltalte MC-banden ble et sentralt tema i Tønsberg tingrett i dag. Mennene står tiltalt for grov vold mot en mann i 40-årene fra Tønsberg.

Tønsberg tingrett
Foto: NRK

Alle de fire tiltalte var medlem av samme MC-klubb. Politiet mener Tønsberg-mannen ble banket opp som en hevnaksjon for at han ville trekke seg ut av klubben. Under rettssakens andre dag var det politiets etterforskere som skulle forklare seg.

Ingen vil snakke med politiet

Polititjenestemannen som ledet etterforskningen mot MC-banden forklarte til retten i dag at dette var en svært vanskelig sak å etterforske.

– Hverken fornærmede eller de tiltalte ønsket å si noe særlig til politiet i starten. Derfor måtte politiet støtte seg til elektroniske bevis, blant annet trafikkdata fra mobiltelefoner, sa etterforskningslederen i retten.

En av politietterforskerne fortalte i retten at det er vanlig at personer i MC-miljøet ikke vil forklare seg til politiet. Politiet tok dermed beslag i fornærmedes mobiltelefon. Der fant de gjentatt kontakt med den tiltalte Vestfoldingen som igjen hadde kontakt med flere andre personer i MC-klubben.

Politiet viser til en rekke tekstmeldinger og mener de planla og dra til Tønsberg for å banke opp mannen i 40-årene. Ved å se hvilke basestasjoner telefonene var koplet til, mener politiet å kunne bevise at de tiltalte reiste til Tønsberg. Politiet kan også bevise at bilen til en av de tiltalte passerte bomringen på Kjelle i Tønsberg på gjerningsdatoen i januar i fjor. Tiltalte sier han hadde lånt bort bilen.

Les også:

Slurvete

Advokat Einar Grape forsvarer den tiltalte Vestfoldmannen som var kamerat med fornærmede gjennom mange år. Grape spurte politiets etterforskningsleder om det ikke er vanlig for kriminelle miljøer å bruke telefoner som er umulig å spore.

– Teorien er at de ikke trodde saken skulle få slike konsekvenser, derfor var de slurvete med de forholdsreglene, sa etterforskningslederen.

Aktor, politiadvokat Torje Arneson, holder sin prosedyre først på mandag. Han vil før det ikke avsløre hvilken straff han vil legge end påstand om.