NRK Meny
Normal

Politiet: Ingen nye spor etter mulige hundetyver

Politiet i Vestfold har fått inn en rekke tips fra publikum om den etterlyste hvite kassebilen, men fortsatt har ingen spor ført til pågripelse.

Mandag ettermiddag forsøkte tre menn å ta seg inn i en leilighet i Larvik og bortføre en fem år gammel cocker spaniel.

I siste liten fikk hundeeier Veronica Friis Frydenlund smelt døra igjen og låst. Mennene skal ha oppført seg svært truende og snakket gebrokkent norsk.

Forsøkte å stjele Cocker Spaniel hunden Kalle

FORSØK PÅ TYVERI: Tre menn forsøkte å bortføre den fem år gamle cocker spaniel hunden Kalle.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Flere tips og observasjoner

Politiet i Vestfold har fått inn flere tips fra publikum om mulige observasjoner av den hvite Mercedes varebilen som mennene kjører.

Bilen skal ha blitt observert både i Sandefjord og Larvik etter episoden mandag ettermiddag.

Det er trolig at mennene har flere kjennetegn til bilen og at de bytter mellom grønne vareskilt og utenlandske hvite kjennetegn, opplyser politiet i Vestfold.

Mange steder på Østlandet

På sosiale medier er det lagt ut oversikt over en rekke plasser på Østlandet der den samme varebilen er benyttet i forsøk på å bortføre hunder de siste månedene.

Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, sier at han foreløpig ser på hendelsen i Larvik mandag ettermiddag som en enkeltstående hendelse.

– Det var en dramatisk opplevelse for hundeeieren i Larvik. Måten mennene opptrådte på minner jo om forsøk på utpressing og bortføring, sier han.

Men dette er ikke noen sak for politiets grenseløs enhet. De etterforsker grove tyverier på tvers av fylkesgrensene. I Larvik var det jo bare et forsøkt på tyveri eller bortføring, forklarer Vittersø.