NRK Meny
Normal

Ikke en sak for kontrollkomiteen

Inga Marte Thorkildsens kontakt med politiet om en incestsak er ikke noe som hører inn under Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Dette opplyser komiteleder Anders Anundsen (Frp).

Inga Marte Thorkildsen

Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.

Foto: NRK

Dagbladet skrev søndag at Thorkildsen (SV) i august i fjor tok kontakt med en politietterforsker om en henlagt incestsak.

Dette skjedde mens hun var stortingsrepresentant. Hun ba ifølge avisen om at politiet måtte avhøre barnet en gang til, denne gang på Barnehuset i Oslo.

Anders Anundsen

Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er heller ingen annen instans på Stortinget eller i forvaltningen som kan gripe inn, dersom noen mener at en representant har gått over streken. Det er folket i valg som til sjuende og sist bestemmer, sier Anundsen til NTB.

– Ikke uproblematisk

Inga Marte Thorkildsen mener hun ikke prøvde å påvirke incestsakens utfall da hun tok kontakt med sakens politietterforsker.

– Jeg ringte direkte til en politietterforsker i en sak fordi jeg var sterkt bekymret for barnets rettssikkerhet, men det som ikke er riktig er at jeg fortalte vedkommende hvordan han skulle gjøre jobben sin, sa hun til NRK.no søndag.

Saken er en komplisert barnefordelingssak og handlet om påstander om at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn. Thorkildsen sier gjorde var noe hun visste var litt på kanten av hva hun burde.

– Det er jo ikke uproblematisk og det er et kjempedilemma. Men det ble et samvittighetsspørsmål for meg, fordi jeg satt med informasjon som var så alvorlig at jeg ikke kunne levd med meg selv hvis ikke jeg hadde prøvd å få barnet til barnehuset, sa Thorkildsen.