I kø for å være med i Wisting-serien

Nesten 190 mellom krabbestadiet og grå tinningers sjarm kan bidra til autentiske omgivelser når William Wisting skal løse mordgåter på Tv-skjermen.

Trond Carlsten, Hedvig Carlsten Hill-Jensen, Matilde Carlsten og Cathrine Hill-Jensen

Nå er de registrert som statister: Trond Carlsten, Hedvig Carlsten Hill-Jensen, Matilde Carlsten og Cathrine Hill-Jensen.

Foto: Pål André Numme

Sven Nordin kommer til å være en hyppig gjest i Larvik og Stavern når innspillingen av de første fem episodene starter i januar 2018. Han har tatt på seg rollen som politietterforskeren William Wisting. Denne serien trenger mange flere ansikter, også noen som ikke er så kjente.

Vibeke Ravndal

Vibeke Ravndal er glad for den interessen det er blant folk fra Larvik og Stavern som ønsker å være statister.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Ingenting er bedre enn at vi får med oss lokale statister, sier Vibeke Ravndal til NRK. Sammen med Geir-Atle Johnsen har hun registrert alle som ønsker å være en del av bybildet.

Det holder ikke med tilfeldig forbipasserende. Filmteamet skal ha full kontroll over alle som er med.

De er veldig fornøyde med oppmøtet. Alle som ønsker å være statister, er fotografert og har fylt ut et skjema. Ravndal skal følge opp arbeidet med statistene og kontakte dem etter tur når hun ser hva manuset krever.

Innspillingen skal foregå helt fram til slutten av sommeren.

To romaner

Det er produksjonsselskapet Cinenord som skal sørge for å få Jørn Lier Horsts romanfigur levende. Det er bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen» de skal filmatisere.

Jørn Lier Horst

Forfatter Jørn Lier Horst har sørget for spennende kriminalhistorier mellom to permer siden 2004.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

De fire i familien Hill-Jensen var innom og registrerte seg som statister i dag. Stavern-familien sier til Østlands-Posten at de kan tenke seg å være en familie som går forbi på gata eller sitter på en kafë.

– Det er viktig at lokale folk stiller opp på dette, sier Cathrine Hill-Jensen.

Familiens yngste medlem, 5 år gamle Hedvig, har vært med i en film allerede. Den handler om prosjektet Orlogsbriggen Fredriksvern og er laget for Larvik kommune. – Ellers er vi helt ferske på dette området, sier mamma Cathrine til NRK.

Nå blir det spennende å vente på om Vibeke Ravndal ringer. For det kan bli «action» til neste år!