Gjør alt for å vende tilbake

Tonje Larsen (39) melder at hun ligger i hardtrening for å vende tilbake til håndballen så fort som mulig. – Men det er ikke en reservert plass til meg på laget.

Tonje Larsen

Tonje Larsen fikk barn for fem måneder siden, og satser på å vende tilbake til sporten sin snart.

Foto: KALLESTAD, GORM / SCANPIX

Larvik håndballklubb gjør det bra om dagen. I går ble laget klart for sin 13. NM-finale på rad. Til lørdag er det mesterligakamp igjen hjemme på Larvik arena mot rumenske Baia Mare.

Tonje Larsen har ikke spilt siden sesongen 2012/2013. Det har det vært familiære årsaker til, hun og samboeren Trine fikk nemlig sitt andre barn for fem måneder siden.

Nå melder Larsen, som snart runder 40, at hun ligger i hardtrening for å kunne vende tilbake til gamle trakter.

– Jeg vil gjøre comeback til håndballbanen så fort som mulig, sier hun til NRK.no.

Er det en ekstra gulrot at Larvik nå er med i NM-finalen?

– Ja, det er alltid gøy å være med på NM, men jeg har lyst til å være med på mesterligaen også. Larvik gjør det veldig bra om dagen. Jeg skynder meg langsomt.

– Ingen reservert plass til meg

Selv om Larsen har spilt for Larvik håndballklubb i en årrekke, tar hun ikke en plass på det suksessfule laget for gitt.

– Det er ikke noen reservert plass til meg der, jeg må vise hva jeg er god for. Det er utrolig mange gode spillerer på laget nå, men det gir meg bare et ekstra kick. Det er bare gøy og inspirerende å spille med så mange gode lagvenninner, sier hun.

Larsen legger ikke skjul på at hun har mye å ta tak i på treningsfronten.

– Det går sakte, men sikkert framover. Treninga nå om dagen er veldig fysisk, den består i år trene alle kroppsdeler.

I løpet av sin lange karriere har Larsen sanket inn medaljer både fra OL, VM og EM. Hun har også vært en del av det norske håndballandslaget siden 1992.

Slo opp gammel skade

Også Tine Stange har måttet nøye seg med å stå på sidelinja i Larvik håndballklubb i det siste. Hun fikk en skade i kneet for seks uker siden, og satset på å være tilbake snart.

Nå kan hun imidlertid glemme EM. Stange slo nemlig nylig opp skaden.

– Jeg får snart svaret på hvor alvorlig skaden er. Den føles veldig lik ut som skaden jeg fikk for seks uker siden, så jeg satser på at det ikke vil ta så altfor lang tid å bli bra, sier hun.

Stange tror det blir vanskelig å få med seg både mesterliga-kamper og NM-finale.

– Cupfinale hadde vært moro, men går ikke det tar jeg sikte på hovedrunden i Champions Leage.