Hydro frykter strømregningen

Hydro frykter høy strømregning og vurderer strømsparende tiltak. Store industribedrifter i Vestfold frykter høy strømregning til vinteren.

Varsler høy strømpris
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Hydro aluminium i Holmestrand vurderer tiltak for å spare strøm. Verksdirektør Hans Erik Vatne tror de kan spare penger på å redusere strømforbruket. Mye penger.

Millioner av kroner brukes på strøm når aluminiumen skal smeltes i ovnene og gjøres om til flate bånd og plater på Hydro i Holmestrand. Verksdirektør Han Erik Vatne håper at strømprisene ikke stiger slik ekspertene tror.

Må tjene mer penger

Eksperter tror prisen på strøm kan bli svært høy i vinter fordi det er mindre vann i magasinene og lavere kraftproduksjon i Sverige. Hydro i Holmestrand har fått beskjed om å doble inntjeningen på noen år, og målet blir vanskeligere å nå med høye strømpriser. Vatne innrømmer at de ikke har vært flinke til å tenke på strømreduserende tiltak.

Eksperter skal gå gjennom anlegget for å se hvordan de kan bruke mindre strøm. Hydro har allerede tenkt på å isolere ovner for å få ned strømforbruket og å slå av vifter når produksjonen ikke går. Men høy strømpris er avgjørende for om Hydro vil gjennomføre tiltak som koster penger.

Miljøvennlig måte

Bård Bjerkaker i Enova mener at Hydro må tenke mer offensivt. Statsforetaket Enova jobber for at vi skal bruke energien på en mer miljøvennlig måte.

Dersom hele bedriften tenker på hvordan de kan bruke mindre strøm, så vil det bli et konkurransefortrinn, mener han. Og minner om Tine som har som mål å redusere strømforbruket med 10 prosent. Hydro bør sette seg samme mål, mener han.