Hopp til innhold

Halvparten av oss har opplevd dette

Mens Rita Nilsen var på trening, har noen bulket borti bilen hennes. Men noen lapp på ruta med kontaktinformasjon, det var det ikke. Undersøkelse viser at halvparten av oss har opplevd det samme.

Rita Nilsen

Rita Nilsen er oppgitt etter at noen bulket bilen hennes i et parkeringshus.

Foto: Privat

Lørdag formiddag var Rita Nilsen på trening og hadde parkert bilen, en 99-modell Mercedes 430, i parkeringshuset på Revetal i Vestfold. Hun la ikke merke til skaden før hun satte seg i bilen og kjørte hjem, men mannen hennes, Jon, så det med en gang hun kom hjem.

– Næmmen, har du kræsja? sa han, og jeg skjønte ingenting, sier Nilsen.

Håper på video

Rita Nilsens bil er skadet

Flere riper og en bulk i skjermen er resultatet av at noen kom borti Rita Nilsens parkerte bil.

Foto: Privat

Sammen undersøkte de bilen og de regner med at det vil koste opp mot 20 000 kroner å få bilen fikset.

– Det er ikke noe alternativ å la skaden være. Riktignok er bilen 16 år gammel, men den var strøken før dette skjedde og det er en dyr bil. I tillegg er det fare for at det vil kunne komme rust på skjermen, siden lakken har sprukket, sier Nilsen oppgitt og sier hun skulle ønske det hadde ligget en beskjed fra vedkommende som var uheldig og kom borti bilen hennes i parkeringshuset.

Men hun har ikke gitt opp håpet om å få tak i den som gjorde det og bare stakk. Mandag kontakter hun eierne av parkeringshuset, i håp om at det finnes levende bilder av det som skjedde.

– Jeg er ganske sikker på at det finnes video-overvåking i det parkeringshuset, så jeg krysser fingrene for at siste ord ikke er sagt.

De fleste kjører videre

I 2010 gjorde IF forsikring en undersøkelse som viste at annenhver nordmann har opplevd å få bilen påkjørt på en parkeringsplass eller i et parkeringshus. 80 prosent av disse igjen, hørte aldri noe fra den som kjørte på bilen.

– Det er ikke mange som velger å la forsikringen ta seg av sånne skader. Det koster egenandelen, og tap av bonus, så mørketallene her er store. Men som undersøkelsen vår viser, det skjer oftere enn en skulle tro, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i IF Forsikring.

Kjører du fra stedet uten å melde fra, kan det medføre politianmeldelse og i verste fall en bot. I veitrafikklovens paragraf 12 står det at den som har voldt materiell skade skal snarest kontakte skadelidte eller politiet om uhellet.

Rita Nilsen har ikke bestemt seg for om hun skal anmelde skaden på bilen sin, men hun vurderer å gjøre det.

– Hadde vedkommende som gjorde det lagt en lapp på bilen min med kontaktinformasjon, så kunne jeg sett stort på det og gjort alt jeg kunne for å få til en rimelig løsning. Men nå er jeg lettere irritert.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark