NRK Meny
Normal

Hva er det med Gjøklep ungdomsskole?

For fjerde gang er elever fra Gjøklep ungdomsskole i Holmestrand med i Klassequizfinalen. Hva gjør dem så gode i quiz?

Tre klassequizdeltakere med medelever bak

HOLMESTRAND NRK: Her er vinnerlaget fra Vestfold med klassekameratene bak. F.v. Filip Andreas Larsen, Sofie Eline Ekeli Klingan og Tobias Kyrdalen Brennhovd.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– Flinke lærere! Hører du det, Heidi?

Jentene i 10. klasse ler høyt. Kontaktlærer Heidi Stensland Jakobsen hørte det og smiler. Gode lærere er forklaringen de gir når vi spør om hvorfor skolen vinner klassequizen gang på gang.

For det er tredje året på rad og fjerde året totalt at laget fra akkurat denne gjengen er med i landsfinalen i Klassequizen.

– Og så pugger vi mye på skolen og hjemme.

– Vi hjelper også hverandre, sier elevene.

Lov å være flink

Heidi Stensland Jakobsen og Sven Erik Solberg

LÆRERVÆRELSE: Kontaktlærer Heidi Stensland Jakobsen og inspektør Sven Erik Solberg forteller at de jobber bevisst mye med godt klassemiljø på Gjøklep ungdomsskole. De tror det også skaper et godt læringsmiljø som gjør at elevene her liker å lære.

Foto: Helena Rønning / NRK

Sven Erik Solberg er inspektør for trinnet. Hans forklaringer på quizsuksessen er et godt klassemiljø. Det er noe de jobber med hele tiden.

– Det er lov å være flink her. Det er også lov til ikke å være så flink. Og ingen får et såkalt nerdestempel hvis de gjør det bra, takket være klassemiljøet og flinke lærere, sier Solberg.

På nasjonale prøver ligger skolen på gjennomsnittet og vel så det, og sammenlignet med resten av Vestfold gjør skolen det over snittet bra.

Quiz kan man vinne hvis man har flaks med kategoriene, men når skolen har vunnet fire av fem år, kan det jo ikke bare være flaks.

– Jeg tror de ble veldig gira på å forsvare tittelen, sier kontaktlærer Heidi Stensland Jakobsen. Og hvis man er flink, blir det satt veldig stor pris på av en selv, andre elever og lærerne.

Jentene i 10. bekrefter det.

– Vi sier oppmuntrende ord til hverandre og sånn, sier de og ler.

Lørdag 20. mai skal laget som består av Filip Andreas Larsen, Sofie Eline Ekeli Klingan og Tobias Kyrdalen i 2. semifinale. Du kan se dem på NRK1 kl. 19.55.

Elevene i studio.

I ILDEN: Lørdag kan du se hvordan Filip Andreas Larsen, Sofie Eline Ekeli Klingan og Tobias K. Brennhovd gjør det i 2. semifinale i Klassequizen på NRK1.

Foto: PHOTOPHILIP