NRK Meny
Normal

Husket ikke han begikk tyveri

Var så beruset at han ikke husket at han hadde stjålet varer for nesten 80.000 kroner.

Sandefjord tingrett

En mann ble i Sandefjord tingrett dømt til betinget fengsel i 50 dager for tyveri.

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

Det var i Sandefjord tingrett at en mann i 40-årene fra Sandefjord ble dømt til betinget fengsel i 50 dager for å ha stjålet varer fra en butikk.

En kveld i februar 2014 fikk politiet melding om tyveri fra en butikk i Sandefjord. Politiet dro til tiltaltes leilighet der de fant mannen sovende med alle klærne på seg.

I leiligheten fant de nærmere 20 jakker av en verdi på nærmere 80.000 kroner som var meldt stjålet fra butikken. Under mannens madrass fant de 10.000 kroner i kontanter.

Husker ingenting

I retten forklarte tiltalte at han ikke husker noe fra hendelsen. Han hadde drukket en del den kvelden, og husker bare at han våknet opp med politiet i leiligheten sin. Han tror han har stjålet varene, men vet ikke hvorfor eller hva som har skjedd.

Leiligheten til tiltalte ligger rett ved butikken han stjal varene fra. Ved å gå ned en nødutgang fra kjøkkenet hans, kommer han rett ned i lageret til butikken, og det er dermed fri adgang fra leiligheten til butikken.

Siden han ikke hadde brutt seg inn i butikken, og at varene hadde en verdi på under 100.000 kroner, så ikke retten på det som et grovt tyveri, men heller et simpelt tyveri.