Hundehotell på Facebook

Her får hundeeiere daglige videohilsener og bilder.

Yngve Bjørnevik
Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Yngve Bjørnevik

Familien Bjørnevik har funnet drømmestedet sitt.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

I landlige omgivelser i Andebu ligger et hundehotell. Hotellet er en oppfyllelse av drømmen til Yngve Bjørnevik som tok med seg kona Renate og resten av familien og flyttet fra Vestlandet i fjor høst.

– Vi fant plassen på nettet og så muligheten for å kunne drive større med hund her enn vi kunne på vestlandet. Det tar jo litt tid å bli kjent, så først i sommer har vi hatt skikkelig trøkk, forteller Bjørnevik.

En av de første tingene familien gjorde var å opprette en facebookside. Der la de ut bilder og videoer. Når hundene leveres får eierne opplyst at hotellet er på Facebook og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive.

Får ligge i sofaen og godstolen

Skjermdump fra facebooksiden til Andebu Hundehotell

Abena koser seg i sofaen, står det over bildet. At hundegjestene får komme inn i hovedhuset og kose seg med hotelledelsen, er mer regelen enn unntaket.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Med plass til 12 hunder hender det at støynivået er høyt. Men det plager ikke familien som mer enn gjerne tar hundene inn i hovedhuset.

Hver hund har sitt eget bur, med god plass. Og på facebooksiden deler hotelledelsen bilder fra hverdagen. Men ikke så mye fra burene. Det er hunder i bassenget, i sofaen, foran tv-en en lørdagskveld.

– Alle hundene som er her får lov å komme inn til oss. Ikke alle på en gang, vi bytter litt på. Og når de er inne så får de gjøre som de er vant til. Er de vant til å ligge i sofaen eller godstolen, så får de lov til det, ler Bjørnevik.

Familien syns det er hyggelig når hundenes eiere kommenterer på statusoppdateringer og bilder som legges ut på facebook.

Les også:

Reporter Anne Melsom Bjerkes selfie med en av hundene fra hundehotellet

Reporter Anne Melsom Bjerkes selfie med Bjørnevik-familiens hund Caro.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK