NRK Meny
Normal

Holst Enger tenker ikke på VM-seier

Først og fremst skal han gjøre «de riktige tingene» under VM-løpet i dag. Han legger i hvert fall ikke press på seg selv.

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger fra Horten står i dag på startstreken under VM i landeveissykling.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Sondre er en bohem.

Johan Kaggestad
Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger tar en 'selfie' etter den første etappen av sykkelrittet Tour of Norway i år.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Sondre Holst Enger gjorde seg bekjent da han spurtet inn til bronse under VM i landeveissykling i fjor, riktignok i U23-klassen.

I år deltar han også i U23-klassen, men målet med dagens ritt røper han ikke.

– Jeg har vil helst holde det for meg selv, egentlig, sier Holst Enger til NRK.no.

Men blir du misfornøyd om du ikke vinner?

– He, he. Nei, det blir jeg ikke. Dette er et verdensmesterskap, så om jeg ikke får til noe, skal jeg ikke deppe, sier han.

De riktige tingene

Han sier han heller vil fokusere på de riktige tingene under løpet.

– Jeg skal kjøre taktisk smart og være nøye med å spise og drikke riktig, noe som teller mye totalt sett. Om jeg får til det, kan jeg få til et godt løp, mener han.

– Men er ikke det litt passivt da?

– He, he, det høres kanskje passivt ut, men hodet mitt tenker noe helt annet. Jeg er veldig klar for å kjøre fort på, sier Holst Enger.

– Han er en bohem
Johan Kaggestad har stor tro på Sven Kramer

Johan Kaggestad tror ikke Holst Enger gjør det bedre i fjor.

Foto: Andersen, Ståle / SCANPIX

Under Artic Race of Norway gikk han rundt og ble skadet og etter fallet har han ikke kjørt ritt. Sykkelkommentator, Johan Kaggestad, mener det svekker sjansene hans for en topplassering.

– Man bør gjerne ha et par ritt før et mesterskap for å være i toppform. Jeg tror derfor det blir vanskelig å kopiere den fantastiske prestasjonen hans fra i fjor, da han tok bronsemedalje, sier Kaggestad til NRK.no

Likevel, Holst Enger er en ukonvensjonell utøver, mener han.

– Han er en helt spesiell utøver, en jeg liker å kaller for bohem. Sondre har evnen til å prestere, selv om ikke forutsetningene er skreddersydde.

19-åringen signerte i januar en proffkontrakt med IAM for to år. Kaggestad tror han vil vinne ritt allerede neste år.

– Da tenker jeg på middels store ritt og det realistisk å se han i World Tour-ritt også. Fremtiden hans er svært lys og jeg er ganske sikker på at han blir å se i Tour de France en eller annen gang, men det er nok for tidlig neste år, sier Kaggestad.

Nordhaug på søndag

Tønsberg-syklisten Lars Petter Nordhaug står på startstreken på søndag. Sammen med Aleksander Kristoff og Edvald Boasson Hagen danner de det norske laget i seniorklassen.

– Lars Petter skal nok hjelpe Aleksander Kristoff til en topplassering, men jeg frykter løypa, som jeg vil si er mellomhard, er litt i hardeste laget for Aleksander. Da kan Lars Petter få en sjanse, men dessverre har han ikke "finish" som vil gi han medalje. Men han kan få en god plassering, sier Kaggestad.

Sondre Holst Enger har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Og for en uke siden tok han en sensasjonell bronsemedalje i sykkel-VM i Italia.

Introduksjon av Sondre Holst Enger.