NRK Meny
Normal

Hogsnes tror Tønsberg blir hovedsete

Etter et høringsmøte i Oslo i dag er fylkesordføreren optimistisk for at Tønsberg likevel blir nytt hovedsete for politidistriktet Sør-Øst.

Rune Hogsnes

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes fra Høyre, er mer optimist nå enn før høringsmøtet i Oslo onsdag.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Vi fikk ikke noe svar i dag om det blir Tønsberg eller Drammen, men vi fikk stilt mange spørsmål og fikk utdypende svar, og jeg er ikke mindre optimist i dag enn før vi dro innover at vi klarer å få hovedkvarteret til Tønsberg, sier fylkesordfører i Vestfold Rune Hogsnes (H).

5. oktober ble det kjent at Politidirektoratet foreslo Drammen som nytt hovedsetet for det nye politidistriktet Sør-Øst. Men de er ikke bastante, og understrekte i dag at Drammen er deres foreløpige konklusjon.

Politihuset i Drammen

Drammen er Politidirektoratets foreløpige forslag til nytt hovedsete for det nye distriktet Sør-Øst.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

– De var klare på at det er veldig likt mellom oss, at de har vært i veldig tvil og fortsatt er i tvil.

– Nå skal vi sette inn støtet

Forslaget er fortsatt ute på høring og høringsfristen er i neste måned. Nå skal Vestfold sette inn støtet.

– Politidirektoratet er krystallklare på at det endelige valget skal baseres på faglige vurderinger. Da bør Vestfold og Tønsberg vinne den kampen, sier Hogsnes og utdyper:

– Vi mener Tønsberg er mer kostnadseffektivt, geografisk sett ligger vi best til midt mellom Telemark og Buskerud og vi har nærhet til mange andre tjenester. Vi skal jobbe godt med vår høringsuttalelse og vi har stor tro på at direktoratet kommer med en annen anbefaling ved neste korsvei.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ligger i Tønsberg, Politihøgskolen og justissektorens kurs- og øvingssenter ligger begge i Stavern. Store pluss, mener altså Hogsnes.

– Tønsberg kan rekruttere fra både Telemark og Buskerud, det blir verre for Telemark om hovedsetet blir i Drammen. Det blir veldig langt unna, sier Hogsnes.

– Nærheten til Oslo er et problem

– Hvorfor er det så viktig for Vestfold å ha hovedsetet for det nye distriktet?

– Det tiltrekker fagpersoner og fagmiljøene vil ha fokus rundt administrasjonsstedene. I tillegg er det mange arbeidsplasser i operasjonssentralen til politiet, brannvesen og AMK, og det er viktig for oss.

Akkurat her mener Hogsnes at Vestfold har en fordel, for Drammens nærhet til Oslo kan ødelegge, tror han.

– Drammen er sånn sett altfor nærme Oslo, og da kan vi få et problem med rekruttering siden vi må konkurrere med Oslo om de samme personene.