Hesten smalt inn i bilen bare centimeter fra Isabelle (2)

Connie Lie-Windingstad måtte handle raskt da en løpsk travhest løp inn i bilen hennes.

Hest løp i bil ved Jarlsberg travbane

STORE SKADER: Bilen måtte kondemneres etter at hesten løp inn i den.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte tråkke på gassen for å redde den yngste datteren min. Så smalt det.

Den skremmende hendelsen skjedde søndag 18. juni da Connie Lie-Windingstad og barna var på vei for å treffe en venninne. I rundkjøringen ved Jarlsberg travbane like utenfor Tønsberg ser hun plutselig en travhest komme løpende i full fart.

Lie-Windingstad får tråkket gassen i bånn før hesten treffer. Den smeller inn i bilen og knuser ruten rett bak setet der datteren Isabelle (2) sitter.

– Jeg fikk kjørt inn til siden, og var veldig redd for hvordan dette hadde gått. Da jeg snudde meg så jeg at det heldigvis gikk bra med Isabelle. Så ringte jeg mannen min.

Connie og Thomas Lie-Windingstad

SKREMMENDE: Connie og Thomas Lie-Windingstad er skremt av opplevelsen, men glad for at ingen ble skadet.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Andre gang i år

I januar skjedde en lignende hendelse. En travhest med sulky ble skremt, løp ut fra Jarlsberg travbane, havnet i veibanen og skadet flere biler.

Daglig leder på Jarlsberg travbane, Øystein Dale, sier at de etter den første hendelsen i år blant annet har gjort det vanskeligere for hestene å finne utgangen.

Øystein Dahle, daglig leder Jarlsberg Travbane

GJENNOMGANG: Daglig leder ved Jarlsberg travbane, Øystein Dahle, sier at de ser alvorlig på hendelsene.

Foto: Jarlsberg travbane

– Nå skal vi ha en ny gjennomgang for å se om det er mer vi kan gjøre. Skremte hester er nesten blinde akkurat når dette pågår. Da hopper de over eller løper tvers gjennom sperringene, sier Dale.

– Vi ser alvorlig på dette og gjør det vi kan, men vi kan ikke være 100 prosent sikre på at ikke hester løper ut.

– Ingen stoppet for å hjelpe

Connie Lie-Windingstad ble stående i rundkjøringen med varselblinken på like etter at hesten hadde truffet bilen. Hesten rullet i rundkjøringen, før den spratt opp igjen og løp bortover veien.

Lie-Windingstad reagerer på at ingen bilister stoppet for å hjelpe henne.

– Alle kjørte forbi. Jeg synes det er ganske dårlig. Hvis datteren min hadde blitt skadet hadde jeg da stått der uten at noen kom for å hjelpe.

– Etter en stund kom ei dame som så hendelsen bort. Hun trodde bilene som kom rett etter smellen kom til å stoppe, men det gjorde de ikke.

Eier: – En skrekkopplevelse

Eier Jan Pettersen satt i sulkyen da hesten ble skremt, og karakteriserer det hele som en skrekkopplevelse.

– Hesten ble skremt. Dette er en fæl opplevelse, både for de som satt i bilen, hesten og meg. Men alt i alt var det hell i uhell. Ingen personer ble skadet, sier Pettersen, som også forteller at det ser ut til å gå bra med hesten.

Lie-Windingstads bil er nå kondemnert. Familien har fått ny bil dekket av forsikringsselskapet, men foreløpig er det usikkert om de må betale en egenandel på 6000 kroner.