NRK Meny
Normal

Her kan du bli vinket inn i dag

TØNSBERG (NRK): Men frykt ikke, det er bare Statens vegvesen som ønsker mer informasjon om trafikken ut og inn av Tønsberg.

Trafikkundersøkelse

TRAFIKKUNDERSØKELSE: Ved disse stedene står Statens vegvesen tirsdag for å samle mer informasjon om reisevanene til bilister i Tønsberg-området. Nummer fire, Velleveien, er veien mellom Kilen og Eik, og ligger utenfor bildet.

Foto: Statens vegvesen

Hvor kommer bilistene i Tønsberg-området fra?

Det skal Statens vegvesen finne ut av tirsdag, når de gjennomfører en storstilt trafikkundersøkelse langs veiene.

Personbilene blir vinket inn, og sjåførene blir stilt noen få spørsmål.

– Vi ønsker å vite hvor bilistene i Tønsberg-området kommer fra, hvor de skal, hensikten med reisen, samt registrere antall personer i bilen, sier prosjektleder Bypakke Tønsberg-regionen, Nina Ambro Knutsen.

Resultatene fra undersøkelsen gir vegvesenet blant annet mer detaljert kunnskap om fordelingen mellom lokal- og gjennomgangstrafikk, og et bedre faktagrunnlag for å få til raskere reiser og et bedre miljø for innbyggerne.

– Trafikkundersøkelsen gjennomføres for å supplere den kunnskapen vi allerede har og gi mer detaljerte opplysninger som er nødvendig for det planarbeidet vi nå er i gang med, sier Knutsen.

Trafikken går som normalt når undersøkelsen pågår. Bilistene bør likevel beregne litt ekstra tid.

– Vi skal gjøre vårt ytterste for at det ikke blir forsinkelser, men litt kan det bli. Intervjuene er korte, rundt ett minutt, og vi håper på godt samarbeid med bilistene, sier prosjektlederen.

Statens vegvesen stanser bilister på Kilen.

Statens vegvesen stanser bilister blant annet på Valløveien ved Kilden kino i Tønsberg tirsdag.

Foto: Philip Hofgaard / NRK