Her henger hundebæsjen i trærne

– Hvis du tar deg bryet med å plukke opp dritten, hvorfor henger du den i et tre?

Hundebæsj i trær

Dette synet møtte Kenneth Næss da han gikk tur i skogen ved Messeområdet i Tønsberg.

Foto: Kenneth Næss / privat

Kenneth Næss beskriver seg selv som en gammel speidergutt som liker å ta vare på naturen. Da han gikk en tur i skogen ved Messeområdet i Tønsberg i helgen, fikk han øye på noe blått i et tre.

– Latterlig

– Jeg prøvde å nyte naturen. Plutselig henger det en lyseblå pose full av hundedritt i en grein, sier Næss.

Synet gjorde ham forbannet.

– Jeg synes det er latterlig. Hvis du først tar deg bryet med å plukke opp dritten og legge den i en pose, hvorfor i alle dager skal du henge den opp i et tre? Da er det bedre å bare la den ligge i naturen.

Therese Buettner og hunden

Therese Buettner og hunden Indi går ofte tur sammen i Larvik.

Foto: privat

Næss la ut et bilde av posen på Facebook, og det tok ikke lang tid før han fikk høre om andre som har opplevd det samme. En av dem, Therese Buettner, er selv hundeeier, og synes det er synd å bli satt i et dårlig lys av slike episoder.

– Tullete

Buettner går ofte tur i Guriskogen i Larvik sammen med hunden Indi. Der har hun flere ganger sett fulle hundeposer henge i trærne. Hun har også sett fenomenet i Bøkeskogen i Larvik.

– Jeg skjønner ikke hvorfor noen gjør dette. Som ansvarlig hundeeier burde man ikke gjøre slikt. Det er bare tullete, sier Buettner.

– Dette får oss andre hundeeiere til å se veldig dårlig ut. Vi ønsker ikke å bli framstilt som at vi ikke tar ansvar, og jeg skjønner godt at folk blir irriterte.

Også i hagen

Hundebæsj i trærne er ikke et nytt fenomen. Flere redaksjonsmedarbeidere hos NRK.no kan fortelle om episoder fra mange år tilbake, og et kjapt nettsøk viser at problemstillingen har vært aktuell både i Maridalen i Oslo og i Asker og Bærum.

Selv har Kenneth Næss aldri sett hundebæsj i trærne tidligere.

– Men det er påfallende hvor ofte jeg finner poser med hundebæsj både på innsiden og utsiden av hekken min hjemme, sier han.