NRK Meny
Normal

Her er barn forbudt etter klokka 17

Barna i nærmiljøet får ikke leke i barnehagen etter stengetid.

Barnehagen på Foynland er helt avstengt utenom åpningstiden.

FORLATT: Etter stengetid er barnehagen helt lukket. Skiltene på utsiden gir klar beskjed om at det ikke er lov å oppholde seg på området uteom åpningstiden.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Anne-Kari Hetterud hadde gledet seg til å ta med seg døtrene sine for å leke på den nye barnehagen på Føynland i Tønsberg.

Knerten Barnehage på Føynland

KLAR BESKJED: Disse skiltene er det første du møter på når du kommer til Knerten barnehage på Føynland.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Da de kom dit etter barnehagens stengetid, var uteområdet stengt. Hun tenkte at avsperringen var midlertidig, og dro tilbake senere for å se om området var åpnet.

– Og da så jeg at det var kommet opp kameraer og skilt hvor det sto at uvedkommende ble politianmeldt, så det var jo veldig klare signaler om å holde seg unna, sier hun.

Stengt for barnas sikkerhet

Knerten Barnehage på Føynland er en nyoppført privat barnehage. Leder og eier for barnehagen, Kine Johansen, sier at grunnen til at de stenger av området, er barnas sikkerhet.

Kine Johansen

SIKKERHET: Kine Johansen stenger uteområdet for barnas sikkerhet.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

– Vi har funnet ølflasker, sneiper og snusposer når vi kommer her på morgenen. Til syvende og sist er det barna som har plass her vi må passe på, sier hun.

Siden barnehagen er privateid, tar hun også forholdsregler for å ivareta området.

– Det er mye hærverk dessverre, det er veldig kjedelig. Vi har bare en pott med penger i året, og den skal jo brukes til barnas beste, sier hun.

Viktig for lokalsamfunnet

Anne-Kari Hetterud

REAGERER: Anne-Kari Hetterud har aldri sett en barnehage som stenger uteområdet.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Mamma Anne- Kari Hetterud mener det er viktig for lokalsamfunnet å ha møtesteder for barn på fritiden, og syns det er leit at barnehagen er stengt av.

Johansen forteller at det er en åpen lekeplass like ved barnehagen, og ønsker forståelse for sikkerhetstiltakene de har innført i barnehagen.

– Jeg håper i hvert fall at alle mammahjerter og pappahjerter ser at det er fordi vi ønsker å ta vare på barna vi har her på dagtid, på best mulig måte, avslutter Johansen.