NRK Meny
Normal

– Vær forberedt på kø

Reisende på fergesambandet Horten–Moss må regne med ekstra tett trafikk de neste dagene.

Bastø Fosen, Moss-Horten

Arrangementet 'Gatebil på Rudskogen' trekker mange folk. Så mange at Bastø Fosen nå ber folk beregne god tid hvis de skal ta ferga.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er ikke uvanlig med mye trafikk på fergesambandet mellom Vestfold og Østfold, men akkurat denne helgen ventes det ekstra mye.

Gatebil på Rudskogen

Det er ventet at mange tar turen til Rudskogen denne helgen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik

– Det skal være en gatebilfestival på Rudskogen. Og det, i kombinasjon med at vi har ferietrafikk, gjør at vi forventer en spesielt travel periode nå, sier administrerende direktør i Bastø Fosen, May Kristin Salberg, til NRK.no.

Tålmodighet og godt humør

Hun mener alle som har tenkt til å benytte seg av fergene mellom 10. og 13. juli, må være tålmodige.

– Jeg vil anbefale dem å ta med seg en god porsjon tålmodighet og godt humør. Det vil nok bli noe ventetid. Det er naturlig når det arrangementet faller sammen med ferietrafikk, sier Salberg og legger til:

– Beregn god tid og vær forberedt på at det nok er kø på begge sider av fjorden.

– Kommer dere til å kjøre med alle fergene i denne perioden?

– Vi har vår ruteproduksjon som ligger på våre hjemmesider. Og vi har tatt hensyn til lørdagstrafikken i den perioden. Så vi trafikkerer med alle de fem fergene våre, avslutter Salberg.

For dem som skal kjøre bil på Østfold-veiene, særlig i retning Rakkestad, må det beregnes god tid også der, melder Statens vegvesen.