NRK Meny
Normal

Her blir det Stavernfestival neste år

Stavernfestivalen flytter fra Skråvika i Stavern og til Larvik golfbane som ligger betydelig nærmere Larvik by enn Stavern by.

Hit flytter Stavernfestivalen
Foto: Stavernfestivalen

Grunneier og styreleder Larvik Golfbane AS, Scilla Treschow Hokholt, sier til NRK.no at dette er noe hun og festivalsjef Roger Albin har snakket om i flere år.

Stavernfestivalen

Stavernfestivalen har vært i Skråvika for siste gang. Neste festival blir på golfbanen i Larvik.

Foto: Rune Jensen

– Festivalen har vokst seg stor, og de siste årene har vi sett at det har blitt ganske trangt i Skråvika, sier hun og beskriver plassen som har vært Stavernfestivalens hjem siden starten, som ubehagelig trangt, både for publikum og politi.

Les også:

Hun mener golfbanen i Larvik er særdeles godt egnet for en festival. Og hun er ikke redd for at titusen festivaldeltagere i tre dager skal ødelegge forholdene for golf.

– Logistikken er lagt opp på en sånn måte at vi loser alt av publikum utenom drivingrangen og den resterende golfbanen. Vi syns selv vi har fått til en glimrende løsning, sier Treschow Hokholt.

Ber folk gi det nye området en sjanse

Festivalsjef Roger Albin er også fornøyd med løsningen.

– Dette er som en velholdt park, med hellinger og trær. Det er i det hele tatt et fantastisk område, sier han.

Han er redd folk kan være litt forutinntatt og negative til flyttingen.

– Tilgjengeligheten er fantastisk. Vi har parkeringsplass til flere tusen, det er gangvei hele veien fra både Stavern og Larvik, og vi har mye bedre plass, uten at det betyr at vi skal selge flere billetter. Vi skal gi mer plass til hver enkelt festivaldeltager, sier Albin.

Han tror heller ikke at lyden skal være noen problem for de som bor rundt golfbanen.

– Dette har vi undersøkt grundig på forhånd, og vi er ganske sikre på at selvom det vil høres at det skjer noe her, men ikke sjenerende.

Les også:

Kan være redningen for golfbanen

Området skal gjerdes inn, på samme måte som i Skråvika, slik at festivalpublikummet ikke skal vandre ut på greenen.

Hun legger ikke skjul på at dette er en måte for Larvik Golfbane AS å utvide virksomheten i en bransje som de siste årene har møtt litt motbør.

– Vi har i flere år lett etter muligheter for andre bein å stå på. Forhåpentligvis vil det gi oss den tryggheten vi trenger for å opprettholde den driften vi har på golfbanen, sier Treschow Hokholt.

Golfbanen skal være åpen som vanlig under festivalen.

– Her blir det mulighet til å slå et slag golf, og samtidig høre Elton John for eksempel, sier den fornøyde grunneieren.

Festivalen er også flyttet frem en uke og arrangeres fra 2. til 4. juli 2015.