NRK Meny
Normal

Har store sommerfugler i magen

Tirsdag reiser Emilie K. Beck til USA for å gå på rød løper, være VIP og kanskje vinne pris for kortfilmen «Blikkfang».

Blikkfang - premiere Tønsberg kino

Emilie K. Beck og Christine Stronegger reiser til USA for å være med på verdens største ungdomsfilmfestival med filmen «Blikkfang». Her fra premieren i Tønsberg i 2012.

Foto: Privat

23-åringen fra Tønsberg setter seg på flyet tirsdag formiddag og gleder seg til å delta på filmfestivalen «National Film Festival for Talented Youth», verden største ungdomsfilmfestival.

– Jeg gleder meg mest, jeg klarer ikke helt å skjønne at vi kanskje kan vinne noe. Også er jeg ikke helt sikker på om jeg skjønner hvor stort dette er. Jeg er veldig spent, sier den unge regissøren.

Film om voldtekt

Blikkfang - kinoplakat

Kinoplakaten til filmen.

Foto: Privat

«Blikkfang» handler om Ida og vennegjengen som reiser på den årlige øyturen, og om hvordan blikk kan misforstås og få store konsekvenser.

Kortfilmen fikk støtte fra justisdepartementet og ble i 2013 en del av ungdomsskoleundervisningen.

Filmen ble spilt inn på Barneskjær utenfor Fjærholmen sommeren 2011.

Får VIP-behandling

Sammen med co-regissør og produsent Christine Stronegger håper hun at filmen blir tatt godt imot og at det kanskje blir en pris også.

– Amerikanerne er jo veldig glade i å gi de nominerte en følelse av å være ekstra viktige, så det skal visst være mye VIP- opplegg og store eventer, så det kan bli moro, sier Emilie til NRK.no

På ungdomsfilmfestivalen skal det vises over 100 filmer i løpet av fire dager.

– Føler du deg spesiell?

– Nei, egentlig ikke, det er så mange der borte, mange filmer som er nominert. Jeg er liksom bare en av alle, men vi er ikke så mange fra Norge, hvis det er noen andre i det hele tatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blikkfang - Cecilie K. Beck

Fra innspillingen av filmen på Barneskjær utenfor Fjærholmen på Nøtterøy.

Foto: Privat

Emilie reiser mest for å knytte kontakter for fremtiden. Noen kontakter har hun allerede etter et år i California på skole. Men hun er glad for flere.

– Her er det så mange som vil det samme som meg, å lage film.

Q & A

Etter at filmen er vist på festivalens siste dag, er det mulighet for såkalt Q & A, questions and answers, fra publikum. Dette gleder Emilie seg til.

– Det er stas. Jeg har vært med på det før, og det er alltid moro. Og nå er jeg ikke så nervøs som jeg var i begynnelsen, forteller hun.

Stella og Georg i Appelsinpiken

I 2009 spilte Emilie rollen som Stella i «Appelsinpiken». Her sammen med Georg.

Foto: Odd-Steinar Tollefsen

Da Emilie spilte rollen som Stella i «Appelsinpiken», basert på Jostein Gaarders roman med samme navn gjorde hun det for første gang, i Tyskland. Da syns hun det var vanskelig, 16 år gammel og på engelsk. Men nå, etter et år som bofast i California, sitter språket. Og dermed føles det tryggere for den unge regissøren som håper på å kunne leve av å lage film.