NRK Meny
Normal

– De var ikke tilfeldige ofre

Politiet i Vestfold jakter nå med store styrker etter gjerningsmannen som skjøt tre personer i Badeparken i Sandefjord sentrum fredag formiddag.

Skytedrama Sandefjord

De som ble skutt var ikke tilfeldige ofre, ifølge politiet i Vestfold. Store styrker leter nå etter gjerningsmannen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter skyteepisoden i Badeparken i Sandefjord tidligere i dag. Det var to menn og en kvinne som ble skutt.

Kvinnen ble skutt i hode og bryst, mannen ble skutt i ryggen. Begge får behandling ved Ullevål Universitetssykehus. Tilstanden er kritisk for dem begge. For den tredje personen, en mann, er tilstanden alvorlig, men ikke livstruende.

– Vi har fått inn mange tips, og vi har også fått inn tips på navngitte personer som vi nå sjekker ut, sier politiinspektør i Vestfold politidistrikt, Kjetil Egelie til NRK.no.

Artikkelen fortsetter etter videoklippet.

Video Tre personer skutt i Sandefjord

Se video: Tre personer ble skutt midt i Sandefjord sentrum fredag formiddag.

– Ikke tilfeldige ofre

Politiet har grunn til å tro at personene som tidligere i dag ble skutt i Sandefjord ikke var tilfeldige ofre.

Vi kan bekrefte at de har mottatt opplysninger om at det har vært en krangel mellom en person som svarer til beskrivelsene av gjerningsmannen og rusmiljøet i Badeparken for kort tid tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver i Vestfold politidistrikt, Torgny Alstad.

Store styrker fra politiet leter nå etter gjerningsmannen som beskrives som en eldre mann i 60-årene.

– Mannen er i 60 årene eller eldre. Han hadde på seg mørk vinterlue med klaffer og blå ytterjakke. Mannen kan være bevæpnet. Han hadde en mindre grå/hvit hund med seg, sier Alstad.

Leter med store styrker

Badeparken i Sandefjord ligger ved en populær park midt i byen. Rett ved Park Hotell og Hjertnes kulturhus. Badeparken er et krysningspunkt i Sandefjord, og ifølge vaktmester i Folkets hus, Morten Strand var det mye folk i parken da skuddene falt, skriver VG.

Politiet har satt inn alle styrker inn i jakten, med politihelikoptre, bevæpnet politi og patruljer i hele byen.

Etter det VG Nett kjenner til er to av ofrene et kjærestepar. VG Nett sitter også på opplysninger om at det også skal ha vært en fjerde person involvert i dramaet. Denne mannen skal ha flyktet fra stedet, og unnslapp dermed skuddene fra gjerningsmannen. Mannen skal nå være avhørt av politiet.

Politiet ønsker nå tips i saken fra publikum.

– Vi ber eventuelle vitner om ikke ta kontakt med gjerningspersonen, men varsle politiet eller møte opp på Sandefjord politistasjon, sier Alstad.

Politiet vil holde en pressekonferanse om saken klokken 18.00.

NRK.no kommer tilbake med mer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.