– Håper de stemte på grunn av politikken

19 år gamle Frida Skoglund fra Stokke i Vestfold overlevde Utøya-tragedien. Mandag ble hun valgt inn i kommunestyret.

Frida Skoglund

19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere fra velgerne i Stokke, at hun kom rett inn i kommunestyret. Hun håper at velgerne stemte på grunn av politikken, og ikke av sympati.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Frida Skoglund ble skutt i beinet på Utøya, og var en av dem som reddet livet ved å legge på svøm.

Hun har bare orket å føre valgkamp i 14 dager, men mandag sa velgerne i Stokke sitt. 19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere, at hun rykket opp fra 14. plass på listen og rett inn i kommunestyret.

– Håper det var politikken

Hun håper at velgerne har stemt på grunn av politikken, og ikke av sympati.

– De må jo stemme det de føler er riktig, og ikke tenke på det som har skjedd, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frida Skoglund

Frida Skoglund har aldri vært i kommunestyresalen i Stokke før nå. De neste fire årene er dette stedet hun vil kjempe for de unges sak.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Vil kjempe for de unge

Hun er den yngste representanten i kommunestyret, og kommer til å kjempe de unges sak.

– Jeg har flere venner som har havnet på NAV, og det er ikke så kult. Du får ikke så bra lønn, og noen utdannelse får du heller ikke, sier Frida.

Hun vil blant annet satse på bedre oppfølging av lærlingeplasser.

– Det, og oppfølging av barn og unge på barneskole og utover på ungdomsskolen og videregående. Det er så mange drop-outs at tiltak må til til, og de tiltakene vi har nå er ikke gode nok.

– Utøya skal ikke være et hinder

– Det som skjedde på Utøya vil prege deg personlig resten av livet, men vil det prege måten du fører politikk på?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke tenkt så veldig mye utover det nå, etter det som har skjedd. Det skal ikke være et hinder for meg, så jeg håper at det blir så normalt som mulig.

  • Vinden dro med seg det store teltet

    Et 27x9 meter stort telt forsvant med vinden torsdag kveld. En bil og et hus ble truffet. Teltet var satt opp i forbindelse med et loppemarked på Strand leirsted i Sandefjord neste helg. Teltet var festet etter alle kunstens regler, sier Ragnar Degnes, som er ansvarlig for markedet. Det var lopper i teltet da vinden tok tak. Loppemarkedet vil, tross uhellet, gå som planlagt.

    Det hvite teltet har blåst over ende.
    Foto: Philip Hofgaard / NRK
  • Søker etter omkommet

    En mann i 60-åra antas omkommet etter en båttur i Sandefjord. Mannen dro ut med båten sin for noen dager siden og ble meldt savnet i går. Hovedredningssentralen Sør-Norge søkte i går ettermiddag og kveld etter ham utenfor Tallakshavn og det ble gjort funn av en båt som har drevet i land på en holme i nærheten. Hovedredningssentralen sier til NRK at søket videre dreier seg om å finne en person som etter alt å dømme er omkommet.