NRK Meny
Normal

Håper hun får bli i Larvik

Selv om fremtiden er sikret for Larvik håndballklubb er den ikke sikret for alle spillerne. Karoline Dyhre Breivang er blant spillerne som ikke vet om hun får bli i klubben.

Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland om fremtiden i LHK.

Karoline Dyhre Breivang håper hun får ny kontrakt med Larvik håndballklubb. Foto: Fredrik Laland Ekeli

I dag ble det klart at Larvik håndballklubb er reddet. Det ble også klart at LHK kommer til å krympe før neste sesong.

Åtte spillere sitter på utgående kontrakter, blant annet Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland, og det er usikkert hvor mange som får kontraktstilbud.

Håper på ny kontrakt

– Det er først og fremst gledelig at klubben består, og så har jeg avtale med Larvik i neste uke for å diskutere min fremtid, sier Karoline Dyhre Breivang.

Hun legger ikke skjul på at hun har et sterkt ønske om å bli i klubben.

– Det er en av verdens beste håndballklubber, så jeg ønsker selvfølgelig å være her.

Det samme sier Linn Jørum Sulland.

– Dagen i dag har ikke vært noe annerledes enn andre dager. Vi har vært fullt klar over at de vil slanke troppen, og jeg vet ikke mer enn det. Men jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være her, jeg trives veldig godt.

Har du en «plan b»?

– Jeg har selvfølgelig sett meg rundt, både i Norge og i utlandet. Jeg kan ikke vente og ikke vite, men jeg vil ikke si noe om hva jeg har sett på, sier hun.

– Ingen sportslige konsekvenser

LHK trener Ole Gustav Gjekstad forteller at det er sammensetningen av stallen, og ikke størrelsen, som avgjør hvor gode de er.

Ole Gustav Gjekstad

Larviktrener Ole Gustav Gjekstad.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi har lenge visst at stallen skal bli mindre. Vi visste at vi før sesongen hadde langtidsskader og at vi trengte en erstatter, og så visste vi at én til to spillere kom til å bli gravide. Stallen har vært litt kunstig stor og vi må ned noen spillere, men sportslig sett tror jeg ikke det vil få noen store konsekvenser, sier han og legger til:

– Jeg tror stallen vil være konkurransedyktig også neste år fordi dette har ligget i langtidsplanene, uansett økonomi. Det viktigste er at den er sammensatt slik at vi har flere spillere på hver posisjon.

Får kanskje ikke signere nye

Det økonomiske rotet kan ha ført til at klubben ikke får signere nye spillere.

– Vi vet ikke hvilke sanksjoner Norges Håndballforbund kommer med. Vi skal i møte med dem neste uke og så får vi se hva som skjer, sier Gjekstad.

I tillegg til Breivang og Sulland er det Isabel Blanco, Tine Stange, Tine R. Albertsen, Lise Løke, Sofie H. Lund og Tonje Larsen som sitter på utegående kontrakter. Fra før er det kjent at Tonje Larsen gir seg i Larvik etter sesongen.