NRK Meny
Normal

Han fikk Den store journalistprisen

Tønsbergs Blad stakk av med den gjeveste prisen da Vestfold journalistklubb delte ut priser for godt arbeid torsdag kveld. Det ble delt ut priser i 10 klasser.

Vinneren av Den store journalistprisen

Vinneren av Den store journalistprisen, Øystein Sørumshagen, får prisen overrakt av Vestfold journalistlags leder Marianne Aakermann. Marianne Henriksen representerte juryen.

Foto: Lily Marcela Gundersen

Juryen vurderte nærmere 100 nominerte bidrag fra journalister og fotografer som jobber i Vestfold eller bor i fylket. Det ble delt ut priser i 10 klasser, og den gjeveste prisen ble tildelt Øystein Sørumshagen i Tønsbergs Blad for en serie nyhetsartikler og reportasjer om uførereformen.

Journalisten jobbet med temaet over et tidsrom på flere måneder, og juryen skriver at Sørumshagen har gjort et grundig stykke arbeid i kampen for de svake i samfunnet. Han har klart å gjøre et komplisert og vanskelig tema til noe som er forståelig og lettlest.

Fire priser og en snakkis

Frilanseren Kristian Bålsrød kunne reise hjem med hele fire priser i lomma, i klassene Årets presentasjon, Portrett/feature, Serie/reportasje og i Åpen klasse.

Et annet sted her på siden kan du se hvem som fikk priser i de forskjellige kategoriene.

Henrik Bøe fra NRK Vestfold fikk prisen for Årets snakkis, om legen som trener sammen med pasientene sine og dermed får ned pasientenes medisinbruk:

En fastlege i Åsgårdstrand har startet treningsgruppe for pasientene sine.