Barneskoleelev ble forsøkt lokket inn i bil

En mann skal ha forsøkt å lokke en barneskoleelev inn i bilen sin ved å tilby både sjokolade og bruk av nettbrett. Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Ramnes skole

Gutten er elev ved Ramnes skole, og en av de få elevene som ikke tar buss til skolen.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Gutten, som går på Ramnes skole i Re kommune, var på vei hjem fra skolen da en mann i en parkert bil henvendte seg til han.

– Dette var selvfølgelig en svært ubehagelig opplevelse for gutten, og også for foreldrene, sier lensmann i indre Vestfold, Lars Reiersen.

Skolen informerte alle

Kjellaug Lien

Rektor ved Ramnes skole, Kjellaug Lien, sier skolen har snakket med elevene om hendelsen.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Skolen fikk beskjed om hendelsen forrige tirsdag, samme dag som hendelsen fant sted. I og med at skolen var slutt for dagen, valgte da skolens ledelse den dagen å kun kontakte de foreldre som hadde barn på SFO, slik at alle ble hentet.

– Morgenen etter ringte vi politiet, og vi gav da resten av foreldrene beskjed om hva som hadde skjedd, sier rektor Kjellaug Lien til NRK.

Hun har også kontaktet kommunen, samt barnehager og skoler i nærområdet.

– Noen av foreldrene mente vi burde informert alle samme ettermiddagen, og det tar vi til etterretning, sier Lien.

I ettertid har skolen oppfordret foreldrene til å snakke med barna om hvordan de bør forholde seg til fremmede som tar kontakt. I tillegg har de snakket om hendelsen, spesielt i den klassen gutten går.

Samtidig er både skolen og politiet opptatt av ikke å hausse opp saken for mye, for dermed å skape unødvendig frykt blant elevene.

Ingen mistenkte

Lars Reiersen

Lensmann i indre Vestfold, Lars Reiersen, sier det er viktig å snakke med barna om hvordan de skal forholde seg til fremmede.

Foto: NRK

Lars Reiersen sier det er viktig at barn vet hvor grensen går når det kommer til kontakt med fremmede. Han mener det er noe som kan kalle naturlig kontakt og noe som kan kalles unaturlig kontakt.

– Det er naturlig at voksne mennesker tar kontakt med de, og snakker med de. Men det er helt unaturlig at de prøver å ta de med seg inn i en bil eller til et annet sted enn det de egentlig skulle, sier Reiersen.

Gutten har gitt en beskrivelse av både bilen og mannen til politiet, men foreløpig har ikke politiet noen mistenkte.

– Vi sjekker nå biler som passer overens med beskrivelsen, avslutter Reiersen.