NRK Meny
Normal

Gutt (16) dømt til fem måneder fengsel for å ha spredt sexvideo

16-åringen fra Larvik filmet mens han hadde sex med sin to år yngre kjæreste.

Inngangsdøren til Larvik tingrett.

SEXVIDEO I RETTEN: Den 16 år gamle gutten ble politianmeldt av ekskjæresten sin for å ha filmet dem mens de hadde seksuell omgang.

Foto: Thor Olav Moen / NRK

Forrige uke møtte 16-åringen i Larvik tingrett for å forklare seg rundt hva som skjedde da filmen ble laget i januar i år.

Nå har han blitt dømt til fem måneder betinget fengsel med en prøvetid på to år og en bot på 5.000. kroner for hendelsen.

16-åringen dømmes også til å betale fornærmede en oppreisningserstatning på 20.000 kroner.

NRK har vært i kontakt med guttens forsvarer. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

Det å legge ut film uten samtykke er en grov krenkelse av privatliv.

Ettersom gutten er under 18 år var ikke ubetinget fengsel noe alternativ. Forholdet ville vært kvalifisert til det dersom han hadde vært over 18 år under gjerningstidspunktet kommer frem i dommen.

Les også: – Alle menn sender sexvideoer

– Alvorlig sak

Før dommen falt uttalte aktor, Torunn Hallenstvedt Siqveland, at det er bekymringsfullt at ungdommer ikke tar inn over seg alvoret i å dele seksualisert innhold.

– Konsekvensene kan bli katastrofale, sa politiadvokaten til nrk.no under rettssaken.

Hun mener tiltalte visste hva han gjorde da han filmet og delte den, dermed la hun ned en påstand om fem måneder fengsel og 5 000 kroner i bot.

Den fornærmede jentas bistandsadvokat, Sile Stenvik, la ned påstand om erstatning på 50 000 kroner fra tiltalte til den fornærmede jenta.

16-åringens forsvarer, advokat Lene Lund Roberg, mener gutten bør frikjennes. Hun mener det ikke er bevist at jenta ikke samtykket i filmingen, eller at filmen viser seksualisering av barn. Dette fordi den er sladdet ved hjelp av emojies, og det faktum at jenta var påkledd og det ikke er mulig å se det er et barn som fremstilles i seksuell aktivitet.